Van'da Öğrenci Meclisi Seçimi - Son Dakika
Yerel

Van'da Öğrenci Meclisi Seçimi

Van\'da Öğrenci Meclisi Seçimi

Van'da, okullarda demokrasi bilincinin yerleştirilmesi amacıyla düzenlenen 'İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı' aday adayı seçimlerinde büyük heyecan yaşandı.

22.11.2012 10:50

Van'da, okullarda demokrasi bilincinin yerleştirilmesi amacıyla düzenlenen 'İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı' aday adayı seçimlerinde büyük heyecan yaşandı.

Van Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen aday adayı seçimlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Milli Eğitim Şube Müdürü Cesur Karakaplan ile okul müdürleri ve öğretmenler de büyük heyecan yaşandı. 43 okuldan seçilen okul temsilcilerinin oy kullandığı seçimlerde, 20 başkan aday adayı oldu. 43 öğrencinin oy kullandığı seçimler sonunda Van merkezde en fazla oy alan 5 aday diğer 11 ilçeden seçilecek 5'er adaydan oluşacak toplam 60 temsilci İl Öğrenci Meclis Başkanı olmak için yarışacak.

Adaylar tanınan sürede konuşmalarında kendilerini tanıtırken vaatlerini de anlattı. Daha sonra hazırlanan seçim sandığında oy kullanan 43 öğrenci, İl Öğrenci Meclisi Başkanı adaylarını seçti. 6 oy alan Erek Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Furkan Yaşar, 4 oy alan Mizancı Murat İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Tel, 4 oy alan Mehmet Akif Ersoy Lisesi Raushanak Evari, 3'er oy alan Merkez Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Hasan Nayman ile Merkez İmam-Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammed Hafit Kayhan il öğrenci meclisi başkanlığına aday olmaya hak kazandılar.

Başkan adayı seçilen öğrenciler, arkadaşlarına teşekkür ederek onları en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi. Seçilen öğrencilerin çarşamba günü yapılacak İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimlerine katılacağı açıklandı.

Öğrencileri kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, "Okullarında seçilerek gelen öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin üst düzeyde özgüvenleri var. İlçelerimizden gelecek başkan adaylarının katılımı ile gerçekleştirilecek seçimlerden sonra başkanlığı kazanan öğrencimiz ilimizdeki bütün öğrencileri temsil etmek için Ankara'ya gidecek. Hangi öğrencimiz kazanırsa kazansın ilimizi Ankara'da en iyi şekilde temsil edecektir" dedi.

Seçimin organizasyonunda görev alan okul müdürleri Suat Deniz ile Adnan Özel, "Öğrencilerimiz kendi okullarında bulunan arkadaşlarının oyları ile seçilerek buraya geldiler. Burada bulunan öğrencilerimizin hepsi okullarını en güzel şekilde temsil ettiler ve demokratik bir seçim ile İl Öğrenci Meclis Başkan adaylarını seçtiler. Güzel ve örnek bir seçim oldu" diye konuştular. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Öğrenci Meclisi Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement