Vanlı Depremzede Öğrencilere Artvin'de Psikolojik Destek - Son Dakika
Yerel

Vanlı Depremzede Öğrencilere Artvin'de Psikolojik Destek

Van'daki depremin ardından Artvin'e gelerek eğitimlerini sürdüren öğrenciler ile ailelerine, Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünce psikolojik destek veriliyor.

04.01.2012 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'daki depremin ardından Artvin'e gelerek eğitimlerini sürdüren öğrenciler ile ailelerine, Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünce psikolojik destek veriliyor.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Köşker, yaptığı yazılı açıklamada, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van'da yaşanan depremlerde bir çok aile mağdur olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Mağduriyetlerinin bir parça olsun iyileştirilebilmesi, çocukların ve ailelerin bir nebze olsun yeniden hayata tutunabilmeleri için, aileler çeşitli bölgelere yerleştirilmiştir."

Bu kapsamda Artvin'e gelen 8 ailenin konaklamasına imkan sağlandığını ve öğrenci olan çocuklarının da okula gönderildiğini ifade eden Köşker, şunları dile getirdi:

"Depremzede çocuklarımıza ilimizdeki rehber öğretmenler gereken müdahalelerde bulunmuştur ve halen yakından izlenmeye devam edilmektedir. Bu tür travmatik olaylarda elbette ki çocuklar kadar yetişkinler de etkilenmektedir. Yetişkinlerin psikolojik olarak desteklenmesi ve kendilerinin yanı sıra, çocuklarına daha iyi destek olabilmeleri açısından da son derece önemlidir."

Köşker, bu amaçla çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, Van'daki depremin ardından Artvin'e gelerek burada eğitim gören öğrencilere ve ailelerine psikolojik destek verilmesi amacıyla, "Psikososyal Müdahale Hizmetleri Eylem Planı" hazırlandıklarını bildirdi.

Bu çerçevede öğretmenlerden oluşan bir komisyon kurduklarını ifade eden Köşker, şunları kaydetti:

"Yetişkinlerin yaşadıkları bu travmatik olayı, düşünceleri, izlenimleri ve tepkileri detaylı bir şekilde gözden geçirmeleri, sonradan ortaya çıkabilecek istenmeyen etkilerin önlenmesi ve normal iyileşmenin hızlandırılması için psikolojik bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Daha sonraki eğitimler, plan doğrultusunda devam edecektir."

- ARTVİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vanlı Depremzede Öğrencilere Artvin'de Psikolojik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement