Varto'da Köye Dönüş Yapan Vatandaş Elektrik, Yol, Su İstiyor - Son Dakika
Yerel

Varto'da Köye Dönüş Yapan Vatandaş Elektrik, Yol, Su İstiyor

Varto\'da Köye Dönüş Yapan Vatandaş Elektrik, Yol, Su İstiyor

Muş’un Varto ilçesinde 19 Ağustos 1966 yılında 150 kişinin öldüğü depremde yıkılan, ardından 9 Mayıs 1994 yılında köyün kırsalında çıkan çatışma sonrası Selçuk, Goma, Serkan ve Siso mezraları ile Taşlıyaka köylerinden dönen vatandaşlar elektrik yol su ve altyapı istiyorlar.

15.08.2014 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Varto ilçesinde 19 Ağustos 1966 yılında 150 kişinin öldüğü depremde yıkılan, ardından 9 Mayıs 1994 yılında köyün kırsalında çıkan çatışma sonrası Selçuk, Goma, Serkan ve Siso mezraları ile Taşlıyaka köylerinden dönen vatandaşlar elektrik yol su ve altyapı istiyorlar.

Muş'un Varto ilçesinde 19 Ağustos 1966 yılında depremde yıkılan ve 150 kişinin yaşamını yitirdiği, ardından 9 Mayıs 1994 yılında köyün kırsalında çıkan çatışma sonrası Selçuk, Goma Qemo, Sarkan ve Siso mezralarından zorunlu göçe maruz kalarak Varto'ya bağlı Taşlıyaka (Gulék) köyüne dönüş yapmaya başlayan vatandaşlar, köylerinin statüsü olmadığı için elektrik yol su ve benzeri altyapı hizmetlerini alamadıkları için mağdur odluklarını dile getirdi.

Köyüne dönen emekli memur Turabi Güneş, "1974 yılında köyden ayrılıp İzmir'e gittim. Orada çalıştım. Emekli oldum. 2005'te tekrar buraya döndüm. Köyde kendime bir ev yaptım. Burada yaşıyorum ama köyde insan kalmadı. Bunların çoğu terörden dolayı burayı terk ettiler. Dönmek isteyen arkadaşlarımız çok ama altyapı elektrik yol, su olmadığı için kimse gelmek istemiyor. Elektrik, yol, su verilirse gelmek isteyen çok kişi vardır. Köy statümüz kalktığı için bazı zorluklarımız var. Bize resmi olarak elektik verilmiyor. En az 10 tane çatılı evin olmasını istiyorlar. İnsanların olmasını istiyorlar. Ancak bu şekilde elektrik vereceğini söylüyorlar. Elektrik konusundaki sıkıntımız çok büyük. Bu aşabilirsek köyümüze insanlar geri döner. Köyümüz eski haline gelebilir. Suyumuz Varto'ya giden şebekeden alınıyor; biraz tozludur ama idare eder. Yolumuz iyi değildir, daha da iyi olabilir. Araçlar gelmiyor. Sıkıntımız var. Elektrik verilirse terörden dolayı köyü terk edenler geri gelirler. Eskiden 100 hane idik şimdi 4 hane burada dönüş yapıp ev yapmıştır. Hepsi büyük şehirde yaşıyorlar. Çoğu da gelmek istiyor. İlgililerin bizler gerekli destekleri yapmalarını ve özellikle elektrik ve altyapının verilmesini istiyoruz" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto'da Köye Dönüş Yapan Vatandaş Elektrik, Yol, Su İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement