Vehbi Vakkassoğlu ve Abdurrahman Sadien Başiskele'de - Son Dakika
Yerel

Vehbi Vakkassoğlu ve Abdurrahman Sadien Başiskele'de

Vehbi Vakkassoğlu ve Abdurrahman Sadien Başiskele\'de

Başiskele Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı Yazar Vehbi Vakkasoğlu ve Dünya Kur'an okuma birincisi Abdurrahman Sadien Başiskele Sahili'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

31.07.2013 16:40

Başiskele Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı Yazar Vehbi Vakkasoğlu ve Dünya Kur'an okuma birincisi Abdurrahman Sadien Başiskele Sahili'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Başiskele Belediyesi'nin hafta içi her akşam Başiskele Sahili'nde düzenlediği iftar programlarına birbirinden ünlü konuklar katılıyor. Grup Mübarek'in tasavvuf müziği ile başlayan iftar programı daha sonra konuk sanatçıların programlarıyla devam ediyor. İftar saatinde 7 den 70'e herkes birlik içerisinde oruçlarını açıyor. Ramazan ayının ilk gününden itibaren Başiskele Sahili'nde aksamadan devam eden iftar programlarında kardeşlik ve dostluk duygularıyla binlerce kişi bir araya geliyor.

Çamlıca Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Vesbo Boru Sistemleri tarafından verilen iftar yemeğine AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu da katıldı. Başkanlar Civelek, Ustaoğlu ve Ayaz iftara katılan vatandaşlarla sohbet etti, yemek ikramında bulundu. Başkanlar daha sonra Başiskele Belediyesi çalışanlarından Ressam İsmail Bayram'ın resim sergisini gezdi.

İlahiyatçı Yazar Vehbi Vakkasoğlu'nun sahne aldığı programı vatandaşlar ilgi ile izledi. Vakkasoğlu konuşmasında; Ramazan ayını ucuzluk fuarına benzeterek, Ramazan ayının ruhuna uygun olarak değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu. Ramazan ayında televizyonlarda yayınlanan yemek programlarını eleştiren Vakkasoğlu, "Ramazan programları yemek programlarına dönüştürüldü. Bu programlara göre dışarıdan yabancı birine Ramazan ayı nedir diye sorulsa Müslümanların daha çok yiyip içtikleri zaman dilimidir diyecek. Aslında Ramazan ayı yemenin azaltılması, ruhun öne çıkması gereken zaman dilimidir" dedi.

İlahiyatçı Yazar Vehbi Vakkasoğlu'nun ardından sahne alan Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Güney Afrikalı Hafız Abdurrahman Sadien sesiyle adeta gönülleri fethetti. Özellikle tek nefeste okuduğu Fatiha süresiyle kulakların pasını sildi. Programın sonunda başkan yardımcısı Köksal Ayabakan ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Çelikiz Vehbi Vakkasoğlu ve Abdurrahman Sadien'e çiçek takdim etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vehbi Vakkassoğlu ve Abdurrahman Sadien Başiskele'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement