Velilere "Anne-Baba Tutumları" Konulu Seminer - Son Dakika
Yerel

Velilere "Anne-Baba Tutumları" Konulu Seminer

Velilere "Anne-Baba Tutumları" Konulu Seminer

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde Pazarlar İlkokulu Konferans Salonu'nda velilere yönelik "Anne baba tutumları" konulu seminer verildi.

22.03.2013 14:11

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde Pazarlar İlkokulu Konferans Salonu'nda velilere yönelik "Anne baba tutumları" konulu seminer verildi.

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında planlanan aynı zamanda benchmarking çalışmaları içerisinde yer alan, her okulda her ay bir seminer çalışması etkinliklerinden "Anne- Baba Tutumları" konulu seminer Pazarlar İlkokulu salonunda yapıldığı, rehber Öğretmen Hatice Göksu'nun verdiği seminere öğrenci velilerinin büyük ilgi gösterdiği bildirildi.

Rehber Öğretmen Hatice Göksu özetle, "Siz fidan yetiştiren, her türlü hürmete layık bahçıvansınız. Olumlu çocuk yetiştirmenin ilk şartı, olumlu anne-babadır. Hiç birimiz mükemmel değiliz, o zaman onlardan mükemmel olmalarını bekleyemeyiz. Bir kişi susadığı zaman, ona sunulan su değerlidir. Çocuğun da istediği zaman verdiğiniz sevgi değerlidir. Ne kadar az olursa olsun, işiniz ne derece önemli olursa olsun, çocuk sevgi istediğinde ona yaklaşılmalı ve sevgi gösterilmelidir. Eğer siz çocuğunuzla konuşup, onu dinlemezseniz; Her şeyden önce bu çocuğunuz ile sizin aranızdaki sevgiyi ve güveni azaltır. Kendini size açamaz, size karşı rahat konuşamaz. Sorunlarını ve onaylanmak istediği iyi şeyleri sizlerle paylaşamaz. Problemlerini çözmek için zararlı yollara başvurabilir. Zararlı madde kullanımı ve suç çetelerine katılma gibi davranışlara yönelebilir. Çok asi, hırçın ya da çok içe kapanık olabilir. Aldığı kararlardan memnun kalmaz ve sürekli şikayetçi olur" dedi.

Göksu, "Çocuğunuza sevginizi her işini yaparak değil, ona sorumluluk vererek gösterin. Çocuklar istediğiniz gibi değil, yetiştirdiğiniz gibi olur. Çocuk eğitiminde en önemli etken tutarlı davranan anne babalardır. Aşağılamak, suçlamak, çocuk adına karar vermek yerine, çocuğu dinleyin. Çocuğunuzu başka çocuklarla karşılaştırmayın. Çocuk, anne babası tarafından önemsenmek, değerli bir insan olarak kabul edilmek ihtiyacındadır. Onun diğer çocuklarla karşılaştırılması, kendini değerli bir insan olarak görmesini engeller. Çocuğun kendine özgü, bağımsız bir birey olarak kabul edilmesi, ruh sağlığının temelini oluşturur. Çocuğunuzun yanında tartışmamaya özen gösterin. Disiplin konusunda görüş birliği içinde olun. Birinizin kızdığı davranışa diğeriniz hoşgörüyle yaklaşırsa çocuk karmaşa yaşayacaktır. Aileden biri sert davranırken diğeri yumuşak davranırsa çocuğun kişiliği dengeli gelişemez. Çift yönlü davranış çocuğu yalancılığa ve ikiyüzlülüğe iter, kendine güveni azaltır ve başarısını düşürür" diye konuştu.

Veliler seminerin çok verimli olduğunu, memnun kaldıklarını ve daha sıkla yapılmasını böylelikle daha sık iletişim halinde olacaklarını belirttiler. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Velilere 'Anne-Baba Tutumları' Konulu Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement