Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Mevlit Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, Hz. Muhammet'in o gece tüm insanlığı onurlandırmak için dünyaya teşriflerinin 1442. yılı olduğunu belirtti.
Korkut, Hz. Muhammet'in ahlakıyla ahlaklanmanın insanlık için kurtuluş olacağını söyledi. İnsanlığın Hz. Muhammed'in getirdiği ahlak, düzen ve sistemle yeniden şekillendiğini ifade eden Korkut, şunları kaydetti:
"Hz. Peygamber'in her çağa hitap eden örnek hayatı, Sünnet-i Seniye'si, bize bıraktığı Veda Hutbesi insanlığın, biz Müslümanların gitmesi gereken yolu aydınlatıyor. Rahmet Peygamberi, bize bıraktığıyla, Hz. Kur'an-ı nasıl anlamamız, takip etmemiz gerektiği noktasında örnekleriyle yeteri kadar örnek bir kişilik, karanlıklara ışık tutan bir aydınlatıcıdır. Bugün gerek biz, dünya Müslümanları ve insanlığın Hz. Muhammed'den alacağı, öğreneceği çok şey vardır. Dünyanın yaşadığı sancıların temelinde de haksızlık, hukuksuzluk vardır. İnsanlık bu yüce örneğe iyi bakıp anlayabilir ise bir çok toplumu sarsan sorunlar ortadan kalkacaktır."
Muhabir: Sagip Sezginer
Yayıncı: Emine Konuk - ERZURUM
Son Dakika › Yerel › Yakutiye Belediye Başkanı Korkut Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.