Yalova'daki Belediye Seçimlerine Doğru - Son Dakika
Yerel

Yalova'daki Belediye Seçimlerine Doğru

Yalova\'daki Belediye Seçimlerine Doğru

Yalova Belediye Başkan Vekili Ömer Aslan, 30 Mayıs Cuma günü olağanüstü meclis toplantısında gündeme gelecek.

29.05.2014 18:08  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediye Başkan Vekili Ömer Aslan, 30 Mayıs Cuma günü olağanüstü meclis toplantısında gündeme gelecek İller Bankası'ndan 2 milyon borç alma konusunun, 1 Haziran'da yapılacak seçimden sonrasına bırakacaklarını söyledi.

Aslan, belediyede düzenlediği basın toplantısında, 81 ilin hatta ilçe belediyelerinin İller Bankasına borçlandığını bildirdi.

Belediyeye iş yapan firmalara borçlarını ödemeyi amaçladıklarını belirten Aslan, "Üzülerek ifade ediyorum; çok yakışıksız, üslubu hoş olmayan ifadelerle sanki seçime giderken bu para seçimlerde kullanmak istediğimiz söylendi. Hatta bunu ulusal basına taşımışlar. Sanki ben bu parayı alacağım seçimlerde kullanacağım. Belediyeye gelen paraların 1 lirasının dahi geldiğini görmeyiz. Tebligat yapılır bunlar esnaflara olan borçlara verilir. Parti büyüklerimizle, İl Başkanımızla istişare ettik. Seçimden sonra almamızın uygun olacağını düşündük" dedi.

İyi niyetle borçları ödemek isterken eleştirilere maruz kaldıklarını vurgulayan Aslan, şöyle konuştu:

"Bu, Yalova esnafını rahatlatma adınaydı. '2 milyon lira, seçime giderayak borçlandırıyorlar' diyorlar. Belediye, 10 Nisan'da CHP yönetimi itibarıyla 2 milyon lira borçlandırıldı. Firmalar parasını aldı. Bu para ödendi. CHP'nin 3 hafta görevde kaldığı sürede 2 milyon lira, İller Bankasına borçlandırıldı. Ben de kendilerine ifade ettim: 'Bu parayı niye kullandınız?' 'Bize fazla geldi, kullandık' dediler. Bu, kul hakkına girmez mi? Bu parayı normalde kullanmamanız, kalması gerekmez mi? O parayı bizden sonra gelecek yönetim, İller Bankasına taksitle verecek. Sürekli kul hakkından bahsediyorsunuz, belediyeyi niye borçlandırdınız? O paraya dokunmasaydınız. Basında çıkmıştı, 'Esnafa, oraya şuraya para verdik' diye. Hangi parayı verdiniz? Gökten para yağdı da mı verdiniz. Hoş olmayan ifadeler kullanıyorlar."

Borçlandırmayı, iddia edildiği gibi Yakup Koçal'ın talep etmediğini anlatan Aslan, kendisinin talep ettiğini aktardı. Bunu yaparken de istişare ettiğini dile getiren Aslan, "Bundan vazgeçtiğimiz zaman başkan adayımız televizyonda canlı yayındaydı. Bu karardan vazgeçip Bankasından talep etmeyeceğimizi söylediğimde 'Hayırlısı olsun' dedi. Ne kararı alırken ne vazgeçerken haberi vardı" ifadesini kullandı. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'daki Belediye Seçimlerine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement