"Yalova Kaymakamı" Tartışması - Son Dakika
Yerel

"Yalova Kaymakamı" Tartışması

"Atatürk'ü yücelten bir hikaye bu."

25.01.2012 13:40

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, yaptırılacak "Yalova Kaymakamı" heykeline yönelik eleştirilere ilişkin,

"Atatürk'ü yücelten bir hikaye bu. Yalova'yı olumsuz gibi gösteren bir hikayenin olumluya dönmesidir" dedi.

Koçal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Nisan'da açılması planlanan Kent Müzesi önüne konulacak heykelle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Konunun mecliste kararlaştırılacağını ifade eden Koçal, "Daha meclis gündemine gelmedi. Orada tartışırız, kararı veririz. Atatürk'ü yücelten bir hikaye bu. Yalova'yı olumsuz gibi gösteren bir hikayenin olumluya dönmesidir. Tarih gerçektir. Bu olumlu bir hikaye. Şu anda da öyle değil mi- Atatürk varken kim takar gerisini- Zaten şu anda heykelin de henüz yapıldığı yok. Sadece modeli yapıldı" diye konuştu.

Koçal, planlanan heykelin tek başına Yalova'yı temsil etmesi gibi bir durumun olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Burada 'tek başına Yalova'yı temsil etsin, imaj oluştursun' diye bir amaç yok. Yalova'da farklı şekilde, il hayatında var olmuş Hayrettin Karaca'nın TEMA'nın önerisiyle Gazipaşa Caddesi'ne bir insan boyutunda heykeli yapıldı. Hayrettin Karaca Yalova'yı mı temsil ediyor- Böyle bir şey yok. 'İlk kadın muhtar Meliha Manço'nun heykeli yapılsın' denildi. Meliha Manço mu Yalova'nın simgesi olacak- Yalova'da sahip olan değerlerin yaşatılması, toplumsallaştırılması ile ilgi çalışma süreçleri bunlar."

Koçal, konunun tartışılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Ben tartışılmasını doğru buluyorum. Tartışılsın. Bir kere bu tartışıldıkça şunu görüyorum; komplekslilik, demokratlık barometresi bu. Kim ne kadar kompleksli, demokratlık barometresi ne- Bunlar ortaya çıkıyor. İçlerindeki şey ortaya çıkıyor. Olumsuzluk varsa da bunu biz olumluya döndüreceğiz. Doğru hikayesini insanlar bilecek" dedi.

- YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Yalova Kaymakamı' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement