Yapay Kol" Ekibinden Vali Çomaktekin'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Yapay Kol" Ekibinden Vali Çomaktekin'e Ziyaret

Amasya Üniversitesi'nde yapay kol üreten Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı öğrencileri ve akademisyenleri Vali İbrahim Halil Çomaktekin'i ziyaret etti.

20.02.2015 15:21

Amasya Üniversitesi'nde yapay kol üreten Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı öğrencileri ve akademisyenleri Vali İbrahim Halil Çomaktekin'i  ziyaret etti.

Çomaktekin, ziyarette yaptığı konuşmada, böyle önemli bir projenin Amasya Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyelerince hayata geçirilmesinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Amasya Üniversitesi'nin sürekli bir gelişim gösterdiğini ifade eden Çomaktekin, bu gelişimin Amasya'ya her anlamda olumlu katkılar sunduğunu belirterek, projede emeği geçenleri tebrik etti.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Feda Öner ise öğrencilerin geliştirdiği yapay kolun kafa ve ayak hareketleriyle çalışmasından dolayı orijinal olduğunu düşündüklerini belirtti.

Yapay kol çalışmalarının dünyada ve Türkiye'de yapıldığını anlatan Öner, "Öğrencilerimiz teorik bilgileri derslerde yoğun şekilde alıyorlar. Bu bilgilerin uygulamalarını laboratuvarlarda yaptırıyoruz. İlave olarak ödüllü yarışmalarla onları yeni fikirler geliştirmeleri için teşvik ediyoruz. Öğrencilerimizin bu fikirlerinin ürünlere dönüşmesini, ticari değer kazanmasını, ulusal ve uluslararası pazarlarda yer bulmasını çok önemsiyoruz" dedi.

Vali Çomaktekin, misafirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yapay Kol' Ekibinden Vali Çomaktekin'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement