Yaptığı Bastonlar Geçim Kaynağı Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yaptığı Bastonlar Geçim Kaynağı Oldu

07.02.2012 13:40

Hayrabolu'da bir vatandaşın yaptığı bastonlar geçim kaynağı oldu.

Hayrabolu'da bir vatandaşın yaptığı bastonlar geçim kaynağı oldu.

İlçe Tarım Müdürlüğünden emekli 87 yaşındaki İbrahim Kervancı, boş zamanlarında yaptığı bastonların şimdilerde bütçesine katkı sağladığını belirterek, evinin bahçesinde yaptığı sarkıtmanın içerisinde boş zamanlarında ağaç dallarından bastonlar yapmaya başladığını ve önceleri eşe, dosta hediye ettiği bastonları şimdilerde satarak emekli maaşına katkı sağladığını kaydetti.

Kervancı, armut, meşe ağaçlarının dallarından önce yontarak, sonra zımpara ve üzerinin desenlerini yaparak verniklediği bastonlarını 10 TL'den sattığını belirterek, şu bilgileri aktardı:

"Atölyemde yaparak biriktirdiğim bastonlarıma her zaman müşteri çıkabiliyor. Emekli maaşımdan başka bir gelirim yok. Yaptığım bastonları satarak bütçeme destek sağlıyorum. Sadece baston yapmıyorum. Gece lambalı cami maketleri ve tespihlikler yaparak gelen talebe göre onları da satıyorum. Boş durmayı sevmiyorum. Yaşımı da bu işleri yapmaya engel görmüyorum. Çalışarak kendimi dinç ve zinde hissediyorum. Ömrümün sonuna kadar çalışacağım."

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaptığı Bastonlar Geçim Kaynağı Oldu - Son Dakika


Advertisement