Yarenler, Esenler'de Buluştu - Son Dakika
Yerel

Yarenler, Esenler'de Buluştu

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen "Anadolu’dan Esintiler" programına Çankırılı Yarenler konuk oldu.

16.03.2015 11:50

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen "Anadolu'dan Esintiler" programına Çankırılı Yarenler konuk oldu. Yaren Gecesi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Türkiye'nin harcını oluşturan en önemli kentlerden birinin Çankırı olduğunu söyledi.

Esenler Belediyesi, Anadolu'nun gelenek-görenek ve kültürel değerlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için düzenlediği "Anadolu'dan Esintiler" programında Çankırılıları ağırladı. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen Yarenler Gecesi'ne, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ve AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çankırılıların yoğun ilgi gösterdiği gece, yöresel sanatçılarının seslendirdiği türkülerle başladı. İstanbul Çankırılı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz ve Esenler Çankırılılar Dernek Başkanı Mustafa Kaplan, yaptıkları konuşmalarda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

"YAREN OLMAK ZORDUR"

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yaptığı konuşmada, "Doğduğumuz yer gibi doyduğumuz yere de vefa göstermeliyiz. Çocuklarımızın geleceği, bu şehrin, bu ülkenin geleceğidir. Ülkemizin büyümesi, gelişmesi için hep birlikte çaba göstermeliyiz. Çankırılı kardeşlerimiz bu konuda en güzel örnekleri vermiştir. Ülkemizin harcını oluşturan en önemli kentlerden biri Çankırı'dır" dedi.

Yaren olmanın zor bir iş olduğunu ifade eden Başkan Göksu, "Peygamber Efendimiz, 'Müslümanlar bir binanın tuğla taşları gibidir. Hangi tuğlayı çekerseniz bina hasar görür' demiştir. Yarenler de aynen böyledir. Bir yareni çekerseniz yaren halkası bozulur. Bu nedenle yarenlik ruhunu şehrimizin her sokağına üflemek gerekir. Çünkü şehirde huzur, güven, saygı, sevgi ve umut olmalı. İşte o yüzden Esenler için 'Huzur ve Umut Şehri' diyoruz" diye konuştu.

ÇANKIRILILAR TOPLUMUN ÇİMENTOSUDUR

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de, Çankırılıların bulundukları her toplumun çimentosu olduğunu vurgulayarak, tarihi ve kültürel zenginliklere sahip Çankırı'nın tanıtımı noktasında herkese görev düştüğünü söyledi. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ise konuşmasında, Tuz Mağarası'nı turizme açacaklarının müjdesini verdi.

BAŞKAN GÖKSU 'ŞET' KUŞANDI

Konuşmalar sonunda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya, Yarenler tarafından "Baş Ağalık" unvanı verildi. Ardından Başkan Göksu'ya, yarenlere özgü bir kıyafet olan ve "Şet" olarak bilinen kıyafet giydirildi. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Esenler Belediye Başkanı'na Çankırı tuzundan yapılan bir vazo hediye etti.

ÇANKIRI TÜRKÜLERİ HEP BİRLİKTE SÖYLENDİ

Program Çankırı Ahi Yaren Ekibi'nin gösterisi ile devam etti. İlgiyle izlenen gösteride konuklara Yaren Meclisi anlatıldı. Esenlerli Çankırılılar, yöresel türkülerin de söylendiği Yaren Gecesi'nde, memleketlerine olan hasretlerini bir nebzede olsa giderme fırsatı buldular. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yarenler, Esenler'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement