Yaşar Üniversitesi'nde "Enerji Sistemleri Mühendisliği" Öğretimi Verilecek - Son Dakika
Yerel

Yaşar Üniversitesi'nde "Enerji Sistemleri Mühendisliği" Öğretimi Verilecek

Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde, "enerji sistemleri mühendisliği bölümü" açılacağı bildirildi.

02.01.2012 14:01

Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde, "enerji sistemleri mühendisliği bölümü" açılacağı bildirildi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Öztürk ile düzenlediği basın toplantısında, yenilenebilir enerji kaynakları yönünden zengin olan İzmir ve Ege Bölgesi'nin yetişmiş uzman ihtiyacını karşılamak amacıyla mühendislik fakültesi bünyesinde "enerji sistemleri mühendisliği bölümü" açmayı kararlaştırdıklarını ve yaptıkları başvurunun Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylandığını kaydetti.

Enerji sistemleri mühendisliği bölümünün 2012-2013 akademik yılında 40 öğrenciyle öğretime başlayacağını belirten Barkan, ayrıca bu alanda ara eleman ihtiyacının karşılanması için Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde

"yenilenebilir enerji teknolojileri" programı için de YÖK'ten onay beklediklerini söyledi.

Barkan, enerji, nüfus, su ve gıdanın çağın itici ve belirleyici unsurları olacağına işaret ederek, bu noktada yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımların çok önemli olacağını ifade etti.

İzmir ve Ege Bölgesi'nin yenilenebilir enerji kaynakları açısından son derece zengin olduğunu, enerji yatırımlarının arttığı bölgede, bu alanda nitelikli mühendis ve teknisyen ihtiyacını aynı çatı altında yetiştiren tek kurum olmayı hedeflediklerini dile getiren Barkan, "İzmir'i gelecekte özel kılacak yatırımların altyapısını oluşturmak istedik. İzmir'in sahip olduğu kaynakları, değerini artırarak İzmir'e ve Ege'ye geri döndürmeye çalışıyoruz" dedi.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Öztürk de enerji sistemleri alanında öğretim verecek bölümün açılmasının, Türkiye'nin ulusal araştırma gücünün artırılmasına, yetişmiş insan gücü oluşturulmasına önemli katkı sağlayacağını söyledi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaşar Üniversitesi'nde 'Enerji Sistemleri Mühendisliği' Öğretimi Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement