Yavru Ayı "Şanslı", Bir Ay Sonra Doğal Ortamına Kavuşacak - Son Dakika
Yerel

Yavru Ayı "Şanslı", Bir Ay Sonra Doğal Ortamına Kavuşacak

Bursa'ya, Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde donmak üzereyken bulunduktan sonra getirilen ve iki aylık olan yavru ayının ağırlığı 6 kilo 270 grama ulaştı "Şanslı" adı verilen ayı, yaklaşık bir ay sonra katı gıdayla beslenmeye başlanıp Karacabey ilçesindeki ayı barınağına teslim edilecek.

04.04.2014 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde donmak üzereyken bulunduktan sonra Bursa'ya getirilip "Şanslı" adı verilen yavru ayı, yaklaşık bir ay sonra Karacabey ilçesindeki ayı barınağına götürülecek.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde özel bakım uygulanan ayı, yoğun bakım ortamından alınarak daha geniş bir kafese yerleştirildi. Gözleri açılan Şanslı, kafesinde oyun oynamaya da başladı.

UÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu hayvanın 1 Şubat'ta kendilerine teslim edildiğini hatırlattı.

İlk muayenesinde özellikle solunum sisteminde ciddi bir enfeksiyonu bulunduğunu dile getiren Kennerman, "Onu tedavi ettik. Şu anda oldukça sağlıklı. Herhangi bir sağlık problemi yok. Hala katı gıdaya geçmedik, sıvı gıdayla besliyoruz. 6 kilo 270 grama ulaştı" dedi.

Şanslı'ya katı gıda vermeye yaklaşık bir ay sonra başlanacağını anlatan Kennerman, 3 aylık olunca da Karacabey ilçesindeki rehabilitasyon merkezine teslim edeceklerini bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör ise hayvanın sağlıklı bir şekilde hem tedavisi hem de bakımının yapıldığını söyledi.

Karacabey Ova Korusu Ayı Barınağı'nda geçireceği rehabilitasyon sürecine göre Şanslı'nın nerede kalacağına karar verileceğini aktaran Güngör, "Orada bir adaptasyon süreci geçirecek. Bunu veteriner hekimlerimiz ve üniversitenin değerli hocalarıyla takip edeceğiz. Sıkıntısız bir süreç geçeceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu. - Bursa

Yavru Ayı "Şanslı", Bir Ay Sonra Doğal Ortamına Kavuşacak
Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yavru Ayı 'Şanslı', Bir Ay Sonra Doğal Ortamına Kavuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement