"Yeni 28 Şubat'lar Yaşanmaması İçin Yeni Anayasanın Yapılması Gerek" - Son Dakika
Yerel

"Yeni 28 Şubat'lar Yaşanmaması İçin Yeni Anayasanın Yapılması Gerek"

"Yeni 28 Şubat\'lar Yaşanmaması İçin Yeni Anayasanın Yapılması Gerek"

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, yeni 28 Şubat'ların yaşanmaması için yeni anayasanın yapılması gerektiğini söyledi.

27.02.2013 16:35

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, yeni 28 Şubat'ların yaşanmaması için yeni anayasanın yapılması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, 'post-modern darbe' olarak adlandırılan 28 Şubat'ın yıl dönümü sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı. 28 Şubat post-modern darbesinin üzerinden 16 yıl geçtiğini dile getiren Şeker, "Her darbeyle 10 yıl geriye giden Türkiye'nin 28 Şubat'ın mimarlarını yargılıyor olması, bu acıların son bulduğu anlamına gelmemektedir. 28 Şubat'ın acı izlerini toplumsal hafızamızdan silmek için daha kalıcı yaptırımlara ihtiyaç vardır. 28 Şubat ürünü olan üniversitelerde başörtüsü yasağının ve meslek liselerindeki katsayı engelinin kaldırılması, kesintisiz eğitimden kesintili eğitime dönüş gibi çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Memur-Sen olarak her zaman yasakların karşısında durduk, hak ve özgürlük mücadelelerinin yanında olduk. Uluslararası Demokrasi Kongresi, Uluslararası Anayasa Kongresi, Anayasa Raporları, Kamu Çalışanlarına Kılık-Kıyafet Özgürlüğü'ne yönelik imza kampanyamız bu yöndeki belli başlı etkinliklerimizdir. 28 Şubat'ta ve darbe dönemlerinde ödenen bedellerin unutulmasını istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Yeni 28 Şubat'ların yaşanmaması için yeni anayasanın yapılması gerektiğini belirten Şeker, "28 Şubat dönemi ve zihniyetinin mağdur ettiği kamu çalışanları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara iade-i itibar yapılması gerekiyor. Sürecin sebep olduğu zararlar da devlet tarafından tanzim edilmeli" dedi.

Post modern darbe yönetiminin hukuk dışı ve zorba talimatlarını hayata geçirmek için gönüllü neferlik yapanlardan birinin dönemin Bursa Valisi Orhan Taşanlar olduğunu ifade eden Şeker, "28 Şubat döneminin Bursa'da yıkıcı öncülüğünü yapan ve bu anlamda ismi toplum hafızasına vali olarak değil 'darbeci nefer' olarak kazınan Vali M. Orhan Taşanlar ismi bir eğitim kurumuna nasıl layık görülebilir? Vali M. Orhan Taşanlar İlköğretim Okulu'na, 28 Şubat darbesi mağdurlarından Dilek Gürgen'in isminin verilmesini talep ettik.

En kısa zamanda da bu kara lekenin silinmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

(MA)

27.02.2013 16: 14: 59

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Yeni 28 Şubat'lar Yaşanmaması İçin Yeni Anayasanın Yapılması Gerek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement