Yeni Arkeoloji Müzesi Projesi 2013 Ylında Tamamlanacak - Son Dakika
Yerel

Yeni Arkeoloji Müzesi Projesi 2013 Ylında Tamamlanacak

Yeni Arkeoloji Müzesi Projesi 2013 Ylında Tamamlanacak

Şerif Arıtürk, tarihi Tren Garı'nda inşa edilecek Uşak Arkeoloji Müzesi projesinin 2012 yılında temelinin atılacağını ve 2013 yılında tamamlanacağını bildirdi.

25.04.2012 11:18

Kültür ve Turizm İl Müdürü

Şerif Arıtürk, tarihi Tren Garı'nda inşa edilecek Uşak Arkeoloji Müzesi projesinin 2012 yılında temelinin atılacağını ve 2013 yılında tamamlanacağını bildirdi.

Yaklaşık 3 yıldır devam eden çalışmalar sonucu proje ile ilgili sorunların giderildiğini belirten Şerif Arıtürk, çalışmalar hakkında İl Koordinasyon Kurulu'nda bilgi verdi. Uşak'a yakışır modern bir arkeoloji müzesi inşa edileceğini ve 2012 yatırım programına alınarak bir milyon TL ödenek ayrıldığını belirten Arıtürk, sahtesiyle değiştirilen kanatlı Deniz Atı görünümlü Altın Broş'un akıbeti hakkında CHP Milletvekili Dilek Akagün'ün sorularını da yanıtladı.

Arkeoloji Müzesi'nin maketinin ve taslak çalışmalarının tamamlanarak Uşak Valiliği binasında sergilemeye başlandığını belirten Şerif Arıtürk konuşmasında " Proje Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2012 yılı yatırım planına alındı ve 2012 için bir milyon TL ödenek ayrıldı. Bu ödenek ilimize geldiğinde müzenin temelini atacağız. Kentin turizm anlamında gelişmesi için projeye büyük önem veriyoruz. Sayın Valimizi de desteği ile projeyi 2013 yılında bitireceğiz. Projedeki eksiklikler giderildi. Uşak'ın büyük bir müzeye ihtiyacı var. Çünkü dünyaca ünlü Karun Hazinelerini 1970'li yıllarda inşa edilen tek katlı bir binada sergiliyoruz. Bir çok eserimizi de fiziki mekan yetersizliği yüzünden depoda tutmak zorunda kalıyoruz. Yeni müze hem ihtiyacı giderecek, hem de kentin turizm alanında gelişmesine katkı sunacak" dedi.

Uşak'ın Karun Hazineleri, Uşak halıları ve termal alanlar gibi önemli değerlere sahip olduğunu da belirten Şerif Arıtürk, Hamamboğazı termal tesislerinde yürütülen çalışmalara da değindi. Koordinasyonda CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın çalınan altın broşun akıbeti ile ilgili sorularını da yanıtlayan Arıtürk, " Herkesin bildiği gibi Arkeoloji Müzesinde sergilenen Karun hazineleri'nin en değerli parçalarından broş çalındı. Bu olay yargıya intikal etti ve dönemin müze müdürü yaklaşık 4,5 yıl cezaevinde yattı. Bu olayla ilgili adli süreç Yargıtay'da devam ediyor. Ancak çalınan broştan bugüne kadar hiçbir ize rastlanamadı. Kanatlı Deniz Atı görünümlü altın broş interpol aracılığıyla tüm dünyada aranıyor. Temennimiz eserin bir an önce bulunup yerine konulmasıdır" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Arkeoloji Müzesi Projesi 2013 Ylında Tamamlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement