Yeni Atanan Öğretmenlere Uyum Semineri - Son Dakika
Yerel

Yeni Atanan Öğretmenlere Uyum Semineri

Yeni Atanan Öğretmenlere Uyum Semineri

Iğdır'a yeni atanan öğretmenlere 'Uyum Semineri' verildi.

13.09.2013 13:35

Iğdır'a yeni atanan öğretmenlere 'Uyum Semineri' verildi.

Iğdır Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminere Iğdır Valisi Ahmet Pek, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş ve Iğdır'a yeni atanan öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan seminerde konuşan Vali Ahmet Pek, Iğdır'a yeni atanan öğretmenlerle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlen 'Uyum Semineri' kapsamında bir arada olduklarını belirtti. Pek, "Sevgili öğretmenler, uzun bir maratonun sonunda KPSS ile Iğdır ilimize atandınız. Hepiniz değişik yerlerden geliyorsunuz, dolayısıyla bugün ilk gününüz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın programlaması sonucu bu seminer düzenlendi. Gördüğüm kadarıyla bütün arkadaşlarımız genç, dinamik fakat biraz da tedirgin. Nereye geldiğini, ne yapılacağını, nasıl yapılacağını düşünüyorlar. Ortam değişikliği herkeste bir tedirginlik oluşturuyor ki bu kaçınılmaz. Bu öğretmenlerimiz için de böyle, başka memurlar için de böyle, herkes için böyledir. Yeni bir ortam, yeni yüzler ve bazı eksiklikler, noksanlıklar, ihtiyaçlar. Dolayısıyla şu anda sizin duygularınızı az çok anlamıyorum desem yalan olur. Memuriyette yer değişikliğinin, yeni başlangıcın tedirginliğini anlayabiliyorum" dedi.

Öğretmenlere beklentilerine değil, hedeflerine odaklanmaları gerektiğini ifade eden Pek, "Boş hayal olan beklentilerinize değil de, hedeflerinize odaklanırsanız hem mutlu hem de başarılı olursunuz. Siz öğrencilere ne verirseniz onlar o olacaktır. Öğrencilerinize eğitim verirken bir kayıt cihazı gibi kaydedilenleri vermeyin. Yaşamınızla, güzelliğinizle, bilginizle farkındalık oluşturun ki gittiğinizde burada bir şey bırakırsınız. Dünya fark edilmeyenlerle dolu, fark edilenlerin sayısı azdır. Siz o az olanlardan olun ki ülkemiz gelişsin. Çünkü ülkemizin geleceği çocuklar sizin elinizde şekillenecektir. Bu millete, bu ülkeye en iyi hizmetleri vereceğinizi temenni ediyorum. Hepinize hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin ve ülkemize milletimize hayırlı işler yapmanızı canı gönülden temenni ediyorum, başarılar diliyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş ise, öğretmenlere eğitimin hayat kurtardığı bir coğrafyada görev yapacaklarını, burada görev yapmanın kendileri için bir manevi anlamda şans olarak görmeleri gerektiğini söyledi. Ateş, " Türkiye'nin en doğusu Iğdır'da 55 bin yavrumuzu sizin şefkatli ellerinize teslim ediyoruz. Hem çocuklarımızın gönüllerine hem de eğitim ailesine hoş geldiniz" diye konuştu.

Iğdır'a yeni atanan öğretmenlerin sayısı hakkında bilgi veren Ateş, 319 yeni öğretmenin atandığını, buradan ise 206 öğretmenin başka illere gittiğini, dolaysıyla il genelinde geçen yıla göre 115 öğretmen kadrolarının arttığını kaydetti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Atanan Öğretmenlere Uyum Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement