Yenimahalle'de Türk Sanat Müziği Gecesi - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle'de Türk Sanat Müziği Gecesi

Yenimahalle\'de Türk Sanat Müziği Gecesi

Yenimahalle Belediyesi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde iki ayrı Türk Sanat Müziği korosu konserine ev sahipliği yaptı.

26.05.2017 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde iki ayrı Türk Sanat Müziği korosu konserine ev sahipliği yaptı.

Konserlerden ilki çok amaçlı salonda yapıldı. TRT sanatçısı Ayşe Taş yönetimindeki "Her Telden Nağmeler" korosunun Bir Bahar Akşamı Türk Sanat Müziği Konseri, Başkentli müzikseverlerden büyük ilgi gördü. Konsere Ayşe Taş kulakların pasını sildi. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği gecede hep bir ağızdan sanat müziği nameleri yükseldi. Korodakilerin seslendirdiği şarkıların sonrasında Şef Ayşe Taş da birbirinden güzel eserleri yorumladı.

Konserde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a katkılarından dolayı Şef Ayşe Taş plaket verirken koro üyelerinden Erdoğan Ünsal da Yaşar'a Atatürk'ün resminin dokunduğu minyatür bir halı hediye etti.

Konserin kapanışında Başkan Yaşar da sahneye çıkarak koro ile birlikte Türk Kadını Marşı'nı söyledi. Konser tüm salonunun beraber söylediği marşla son buldu.

Bu ezgiler bizi biz yapan değerlerdir

Başkan Yaşar "Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği bizi biz yapan değerlerdir. Zeybek de bizim horon da, bar da bizim kırık hava da. O ezgilerde insan sevgisi var, doğa sevgisi var, dayanışma var, kardeşlik var, birlik var. Bizi bir yapan tutkal, o ezgiler. Ayrıca ülkelerin gelişmişlikleri artık sadece ekonomiyle değil kültür ve sanatla ölçülüyor. Eğer biz kültürümüzü muasır medeniyetler seviyesine taşıyamazsak demokratik bir ülke olmamız düşünülemez. Yenimahalle'de sanat geceleri düzenliyoruz, tiyatrolarımız sürekli devam ediyor. Bizler Gazi Mustafa Kemal'in aydınlık yolunda yürüyoruz. Hepimiz bugünümüzü cumhuriyete borçluyuz. Sanata ve sanatçıya her zaman sahip çıkacağız" dedi.

Konsere Başkan Yaşar'ın yanı sıra Eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve yönetimi, OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, Tüketici Haklar Derneği Yenimahalle Şubesi Başkanı Sabire Narlı ve çok sayıda davetli katıldı.

Makine Mühendislerinden muhteşem performans

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'ndeki bir diğer konser de Yıldız Kenter Tiyatro Salonu'nda yapıldı. Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından düzenlenen "Gül ve Bülbül" temalı konserde Türk Sanat Müziğinin 35'e yakın eşsiz eseri yorumlandı. Kültür Bakanlığı Sanatçısı Çiğdem Gürdal yönetimindeki koroyu Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Oda Başkanı Varlık Özerciyes ve konuklarla birlikte izledi.

Konser sonrası Ankara Şube Başkanı Varlık Özerciyes, Başkan Yaşar'a katkılarından dolayı plaketle teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle'de Türk Sanat Müziği Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement