Yenişehir Belediyesi Halkla İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Yenişehir Belediyesi Halkla İftarda Buluştu

Yenişehir Belediyesi Halkla İftarda Buluştu

Yenişehir Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin aileleri ve seçim döneminde çalışanlara iftar yemeği verdi.

14.07.2015 14:17

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin aileleri onuruna ve seçim döneminde çalışanlara verilen iftar yemeğiyle bir araya geldi.

Demirok Dinlenme Tesisleri'nde verilen iftar yemeğine, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanları Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş, DBP Amed İl Örgütü Eş Başkanı Ali Şimşek, Mazlum Doğan'ın ablası Serap Mutlu Doğan, Mehmet Uzun'un kardeşleri Mustafa Uzun ,Mahmut Uzun, HDP ve DBP'li yöneticiler, mahalle meclis ve muhtarları, TUHAD-FED, MEYA-DER, TUHAD-DER, yöneticileri ile aileler katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Eş Başkan Baytaş," Müslümanlık için büyük önem arz eden bin aydan hayırlı ve semaların açıldığı duaların kabul edildiği Kadir Gecesi'nde tüm dualarımız bütün Kürdistan'ın ve halkların kurtuluşu olsun" şeklinde konuştu.

Dağtan, Ensen ve Eliçi de unutulmadı

Ardından konuşan Eş Başkan Kurbanoğlu, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenleri saygıyla anarak, bir süre önce Şehitlik Mahallesi'nde silahlı grup tarafından öldürülen Hacı Bayram Dağtan, Emin Ensen ve Bayram Özelçi'yi unutmayacaklarını söyledi.

DBP Amed İl Eş Başkan'ı Ali Şimşek te, Kürt halkının, Kürdüm demeyi bile söylemeye korktuğu karanlık dönemleri geride bıraktığını vurgulayarak, " Rojava'da ve 7 Haziran seçimlerinde elde edilen başarılar Kürt halkının birlik ve beraberlikle elde ettikleri zaferlerin göstergesidir" dedi. Şimşek ayrıca, bu topraklarda barış ve huzurun sağlanması için yaşamını yitiren şehitlerin onurlu mücadelesine sahip çıkacaklarını söyleyerek, Kadir Gecesi'nin tüm Kürt halkına, Ortadoğu'ya barış ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ettiklerini belirtti.
Konuşmaların ardından okunan dualarla yurttaşlar oruçlarını açtı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yenişehir Belediyesi Halkla İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement