Yenişehir'deki Barcın Höyüğü'nde Kazılara Yeniden Başlandı - Son Dakika
Yerel

Yenişehir'deki Barcın Höyüğü'nde Kazılara Yeniden Başlandı

Yenişehir\'deki Barcın Höyüğü\'nde Kazılara Yeniden Başlandı

Yenişehir ilçesinde, Hollanda Araştırma Enstitüsünün 2007 yılından bu yana Barcın Höyüğü'nde sürdürdüğü kazıların bu yılki bölümüne başlandı.

10.07.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenişehir ilçesinde, Hollanda Araştırma Enstitüsünün 2007 yılından bu yana Barcın Höyüğü'nde sürdürdüğü kazıların bu yılki bölümüne başlandı.

Kazıda görevli Koç Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Rana Özbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaların Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümünden Arkeometri Uzmanı Prof. Dr. Hadi Özbal, Hollanda Araştırma Enstitüsü Müdürü ve Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fokke Gerritsen yönetiminde, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Arkeolog Salim Yılmaz ve Ege Üniversitesinden Araştırma Görevlisi Dr. Mücella Erdalkıran denetiminde gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu sezon höyüğün en alt tabakalarını kazmayı hedeflediklerini ifade eden Özbal, artık yerleşim görmemiş, insanların yaşamadığı tabakalara inmeyi umut ettiklerini belirtti.

Özbal, MÖ 8600-8000 yıllarına tarihlenen tabakaların kazılacağını anlatarak, "Yan yana yerleştirilmiş yapılar ve avlulardan oluşan bir yerleşim dokusu kazılıyor. Yapıları, mimari ögeleri ve inşaat tekniklerini daha iyi anlayıp geçmiş insanların yaşam biçimlerini ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Buluntular ve elde ettiğimiz bilgiler, ilçenin tarih öncesi dönemlerini ve o dönem insanının nasıl bir yaşam sürdüğünü anlamamıza yardımcı olacak" dedi.

Türkiye, İngiltere, Hollanda, Finlandiya, ABD ve Kanada'dan 20 kişilik üniversite öğrencisinin katıldığı kazılar, iki ay sürecek. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yenişehir'deki Barcın Höyüğü'nde Kazılara Yeniden Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement