Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi'ne Proje Ödülü - Son Dakika
Yerel

Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi'ne Proje Ödülü

Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi\'ne Proje Ödülü

Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve Tübitak Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması'nda Türkiye finalisti olan "Atıklar Bütçeme Geri Dönüyor" projesi Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından...

11.11.2013 11:45

Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve Tübitak Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması'nda Türkiye finalisti olan "Atıklar Bütçeme Geri Dönüyor" projesi Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından ödüllendirildi.

Danışman Öğretmen Şahinde Çelik'in öncülüğünde öğrenciler Zeynep Altın, Deniz Solmaz, Baki Kocabaşa ve Meryem Mekkiye tarafından hazırlanan projede geri dönüşüm konusunda halkın katılımını arttırmak ve geri dönüşümü sağlarken ev hanımlarına kişisel sorumluluğu kazandırmak amaçlanıyor.

Danışman öğretmen Şahinde Çelik projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Ev hanımları, ayrı ayrı çöp poşetlerinde topladıkları plastik, cam, karton kağıt gibi geri dönüşümü olan atıkları toplayacaklar. Bunun karşılığında ev hanımlarına muhtarlık tarafından kuponlar verilecek. Kuponlar ise getirilen geri dönüşüm ürünlerinin belirlenen miktarları karşılığı verilecek ve her atık çeşidi için farklı kuponlar olacak. Ev hanımları bu kuponları toplayarak muhtarlıklara verecekler. Karşılığında gıda ve benzeri günlük ihtiyaçlarını alacaklar" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Hanifi Çirkin öğrencilerinin böyle bir proje gerçekleştirmelerinin kendilerini gururlandırdığını belirtti. Çirkin " Bilinçsizce çevreye atılan atıklar doğal yaşam için büyük tehlike oluşturmaktadır. Bizim amacımız toplumda bu konuyla ilgili farkındalık yaratmak ve özellikle atıklarla daha çok iç içe olan ev hanımlarına bu bilinci kazandırmaktır. Ayrıca projeye katılan ev hanımları bu vesile ile aile bütçelerine de katkı sağlayacaklar. Öncelikle projelerimize destek veren Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Gül'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Öğrencilerimizi yaptıkları projelerden dolayı ödüle layık gören Mersin Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu'na saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz. Projede emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımı ve öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi'ne Proje Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement