CHP'li Balbay Görele'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

CHP'li Balbay Görele'yi Ziyaret Etti

CHP\'li Balbay Görele\'yi Ziyaret Etti

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, seçim çalışmaları kapsamında Görele ilçesini ziyaret etti.

24.03.2014 18:08  Güncelleme: 18:25

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, seçim çalışmaları kapsamında Görele ilçesini ziyaret etti.

Balbay'a ziyaretinde, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, CHP Görele İlçe Başkanı Osman Yılmazarslan, CHP Görele Belediye Başkan adayı Fikri Bilge ve partililer eşlik etti.

CHP İlçe Başkanlığı'nın önünde vatandaşlara seslenen Balbay, "Cumhuriyet Halk Partisi çok büyük bir göreve, çok onurlu ve çok uzun bir yolculuğa hazırlanıyor" dedi.

Balbay, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu ülkenin tarihinde üç büyük devrimi gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Birincisi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu ve devamındaki devrim yasasıdır. Erkeklerimiz ve kadınlarımız bir arada düşüncelerini ifade edebiliyorsa bu devrim yasalarının sayesindedir. İkincisi çok partili yaşama geçiş devrimidir. Bugün ülkemizde bir seçim yarışı varsa ve her parti birbirleriyle yarışabiliyorsa bunun mayasında Cumhuriyet Halk Partisi vardır. Partimiz üçüncü devrimde ise sosyal demokrasiyi getirmiştir. Herkes bu ülkede emeğinin hakkını alabiliyorsa, eşit söz hakkına sahipse bunu da gerçekleştiren partimiz olmuştur. Şimdi ise partimiz olarak dördüncü büyük devrime hazırlanıyoruz. Bu da demokrasi ve özgürlük devrimidir."

Mücadelelerinin intikam mücadelesi olmadığını söyleyen Balbay, şunları kaydetti:

"Araya ayrılık, 5 yıllık hüzün girdi ama Göreleli kardeşlerimiz bundan sonraki gözyaşlarımız zafer gözyaşları olacaktır. Ben Giresun'un aydınlarla dolu insanlarına güveniyorum. Bundan sonra bizim mücadelemiz intikam mücadelesi olmayacak. Bizim mücadelemiz kin ve nefret mücadelesi olmayacak. Sadece diyorum ki bizlere haksızlık yapanlar cezalarını bulacak. Sevgili kardeşlerim sizinle buradaki bu sıcak birlikteliğimiz bende hapishanedeki anılarımdan birini çağrıştırdı. Şimdi hepimiz insanız zaman zaman sorarız. 'Balbay, özgürlük ne zaman gelir?' diye. Bu soruya hep şu karşılığı verirdim. 'Balbay, bu aşamadan sonra senin demir parmaklıkların arkasından ne zaman çıkacağın önemli değil, nasıl çıkacağın önemlidir.' Hayatta dimdik durup, ben geldim diyebilmelisin."

Balbay, 30 Mart yerel seçimlerinin çok önemli bir süreç olduğunu da vurgulayarak, "Önümüzdeki 30 Mart yerel seçimleri çok önemli bir süreçtir. Buraya yapacağım bir sonraki ziyaretimi Görele Belediyesine yapmak istiyorum. Bu aşamada hepimize önemli sorumluluklar döşüyor. Görele'de Fikri Bilge kardeşimizi belediye başkanlığı koltuğunda görmek istiyoruz" dedi.

Balbay, esnaf ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'li Balbay Görele'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement