Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk Açıklaması

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk Açıklaması

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, belediye binası ile Malatya Park AVM arasında yapılacak ve Mehmet Kavuk adı verilecek caminin yapılmasından çok yapılacağı yerinin sorun edildiğini belirterek "12 milyona mal olacak cami"...

13.07.2013 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, belediye binası ile Malatya Park AVM arasında yapılacak ve Mehmet Kavuk adı verilecek caminin yapılmasından çok yapılacağı yerinin sorun edildiğini belirterek "12 milyona mal olacak cami kubbesiz ve 4 minaresi olacak. Kendi enerjisini üretecek. 6 bin kişi aynı anda namaz kılacak" dedi.

TV Malatya'da 4. Kuvvet adlı programa konuk olarak açıklamalarda bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, "28 Şubat sürecinde Malatya'da büyük bir cami yapılmasından bahsedildi, ama o günün şartlarında geri tepti. İstasyon Virajındaki Kültür Merkezi yeri gösterildi, tartışıldı ama olmadı. Malatya Park AVM ile belediye arasında belediyeye terk edilen 55 dönümlük alanda 10 dönümlük alan ibadethane olarak gösterilmiş. Buraya Malatya Girişim Gurubu'nun cami yapmasını istediler. 6 milyon liraya mal olacak bir projeydi. Sonra Kavuk Ailesi olarak biz bu camiyi yapmaya karar verdik. Belediye binasında çalışan sayısının yanı sıra AVM'ye ayda 700 bin kişi geliyor. Günlük 2 bin araç girişi var. Bölgede de camiye ihtiyaç var. Mevcut cami de ihtiyacı karşılayamıyor. Belediye de yer göstermiş bizde bu camiyi yapmaya karar verdik" diye konuştu.

Yapılacak caminin maliyetinin tartışma konusu bile yapılmadığını ifade eden Kavuk, "Sanki bize yer tahsisi yapılmış gibi bir algı var. Yer konusunda haksız eleştirilere de maruz kalıyoruz. Bu caminin maliyeti değil yapılacağı yer nedeniyle camiyi yapacak bizler suçlanıyoruz. Adeta ayağımızdan tutup aşağıya doğru çekmek istiyorlar. Belediyemiz tüm meclisin oybirliğiyle gerekli yer düzenlemelerini de yaparak yeri diyanete tahsis etti. Biz de camiyi yapıp, diyanete teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

Cami Projesi hakkında da bilgiler veren Mehmet Kavuk şunları söyledi:

"Mimar Nevzat Sayın tarafından çizilen cami projesinin tüm makamlardan onay almıştır. Kubbesiz olduğu için eleştiri de aldık ama bir başka camiyi kopya etmeyi de doğru bulmadık. Bayanlar için ayrı girişi olan ve asansörle çıkılacak bölümde bin bayan namaz kılabilecek. Abdesthane ve diğer tüm bölümleri de olacak. Camiyi yazın serinletecek, kışın ısıtacak kendi üniteleriyle çalışacak, kendi enerjisini üretecek bir cami yapacağız. Ahşap kısmını ve kolonlarını İtalya'dan ithal edeceğiz. Ahşap yapıya 800 yıl dayanır diyorlar. Caminin kubbesi olmayacak ama 4 adet minaresi olacak. 5-6 bin kişinin aynı anda birlikte namaz kılacağı modern bir cami yapacağız. Projesi hazırlandı, kıble kısmı düzeltildi, yer belirlendi. Ben de 750 bin liraya bir işyerimi satarak caminin ilk kaynağını ayırdım, çalışıyoruz."

Dünyada ve Türkiye'de alışveriş merkezlerine en fazla 20 yıl ömür biçildiğini de kaydeden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, "20 yıl sonra AVM'yi yıkıp başka bir şey yapabilirler. Ama Cami kalacak. Çünkü AVM'lere en fazla 20 yıl ömür biçiliyor. Bu Cami 10 milyon liradan fazla bir maliyet getirecek. Benim ismimi taşıyacak, yaptıktan sonra da diyanete teslim edeceğiz. Örnek bir cami olacak ve yüzyıllar boyu da hizmet verecektir. Yine de eleştirenlere teşekkür ediyorum. Onlarda bizi anlayacaklardır" ifadelerini kullandı.

ADAY OLMAYACAĞIM

Yeşilyurt'un belediye başkanlığı görevini 3 dönem yapan Mehmet Kavuk, mevcut durumda 8 bini köyler ve kasabalarda olmak üzere 35 bin nüfusu bulunan Yeşilyurt'a, Malatya'nın büyükşehir olması ile merkez ilçelerden biri olacağını hatırlatıp, 36 tane mahalle, 3 tane kasaba ve 16 tane de köyün ilave edildiğini kaydetti. Kavuk, "Hizmet çapı büyüyen Yeşilyurt'a seçilecek belediye başkanı, bizi aratmayacak biri olmalıdır. Kendine güvenen, bu işi ben yaparım diyen projeleri olanlar aday olmalıdır. Her adaya eşit mesafedeyim, belli olmadan da hiçbir adayın yanında olmam mümkün değildir. Ben bu noktada bırakacağım ve seçilecek başkana da en çok yardımcı olacak kişi ben olacağım" açıklamasını yaptı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement