Yezidilerin Arazi Keşfi Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Yezidilerin Arazi Keşfi Yapılacak

Yezidilerin Arazi Keşfi Yapılacak

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Kuşçukuru köyünden göç eden Yezidilerin arazi davasına yarın arazi keşfiyle devam edilecek.

30.05.2013 13:14

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Kuşçukuru köyünden göç eden Yezidilerin arazi davasına yarın arazi keşfiyle devam edilecek.

Toprak davalarının seyri için Avrupa'dan Batman'a gelen Yezidi vatandaşları, tüm hazırlıklarını bitirme aşamasına getirdiklerini belirttiler. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Nedim Erkiş, "Yarın mahkeme heyeti köyde keşif yapacak. Keşif kararını birçok sivil toplum kuruluşu takip edecek. Bizim hukuka ve adalete olan inancımız tamdır. Elimizde her türlü tapu ve belgelerimiz mevcuttur. Bunun yanı sıra bilirkişi şahidimiz de vardır. Barış sürecinde böylesine anlamlı bir davamızın haklı bir şekilde bize geri verilmesini bekliyoruz. Bu bir demokrasi sınavdır. Tüm Batman halkını bugün Beşiri'nin Kuşçukuru köyünde yapılacak olan keşif kararına davet ediyoruz" dedi.

Yezidilerin toprak davalarında haklı olduklarını belirten Av. Abdullah Akın, davayı kazanacaklarını söyledi. Akın, "Yezidilerin toprak davasında avukatlığını yapıyorum. Yarın arazi üzerinde keşif yapılacak. Keşif esnasında toprakların ekili olup olmadığına, köydeki evlerde kimsenin oturup oturmadığına bakılıp komisyon rapor tutacak. 26 Haziran'da da karara bağlanacak. Elimizde belgeler, tapular ve şahitlerin desteğiyle mahkemeyi kazanacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Batman 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 8 Mayıs tarihindeki duruşmada keşif kararı çıkmıştı. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yezidilerin Arazi Keşfi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement