Yezidilerin Toprak Davası 26 Haziran'da - Son Dakika
Yerel

Yezidilerin Toprak Davası 26 Haziran'da

Yezidilerin Toprak Davası 26 Haziran\'da

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Kuşçukuru köyü ve bağlı mezraların içinde bulunduğu yaklaşık 10 bin dönem arazisinin kararının, 26 Haziran 2013 tarihinde Batman 2.Asliye Hukuk Mahkemesi'nde verilmesi bekleniliyor.

24.06.2013 11:39

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Kuşçukuru köyü ve bağlı mezraların içinde bulunduğu yaklaşık 10 bin dönem arazisinin kararının, 26 Haziran 2013 tarihinde Batman 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde verilmesi bekleniliyor.

İlk duruşması 2 Şubat 2013 tarihinde yapılan toprak davasının ikinci duruşmasında keşif kararı çıkmış ve 3. davada ise keşif yapılarak 26 Haziran 2013 tarihine gün verilmişti. Türkiye ve Avrupa'da yaşayan yaklaşık 100 bin Yezidi vatandaşın gözü bu davaya çevrildi. Davanın kazanılması halinde emsal teşkil edeceği ve geri dönüşler için diğer Yezidi vatandaşlar için umut olabileceği belirtildi. Onlarca ailenin dönüş umudunun yapılacağı mahkemeye Beşiri ilçesine bağlı Kuşçukuru köyü sakinlerinden olan Yezidi asıllı Nedim Erkiş, Hikmet Erkiş, Salih Baran, Cemil Tuku, Kenan Erkiş, Galo Erkiş, Cemil Kezer, Hüseyin Ulucan ve Ziver Erkiş'in mahkemede hazır olacakları açıklandı. Her kesimden destek beklediklerini belirten Yezidi vatandaşların temsilcisi Nedim Erkiş, Batman ve bölgedeki aktif sivil toplum kuruluşlarından destek sözü aldıklarını söyledi. Erkiş, "Amacımız Yezidi vatandaşları için emsal teşkil edecek duruşmadan olumlu karar ile çıkmamızdır. Bunun için toplumun önde gelenlerinden, kanaat önderlerinden, sivil toplum kuruluşlarından ve bölge halklarının manevi desteğine ihtiyacımız var" dedi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yezidilerin Toprak Davası 26 Haziran'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement