Yoksul Aileleri Annelerinin Pişirdiği Yemeklerle İftar Ettirdiler - Son Dakika
Yerel

Yoksul Aileleri Annelerinin Pişirdiği Yemeklerle İftar Ettirdiler

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ramazan boyunca şehirdeki 7 yoksul aileye annelerinin pişirdiği yemekleri götüren Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerine iftar verdi

05.08.2013 14:59

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ramazan boyunca şehirdeki 7 yoksul aileye annelerinin pişirdiği yemekleri götüren Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerine iftar verdi.

Beşkonaklar'daki bir restoranda düzenlenen iftar programında konuşan Çakır, yoksul ailelere ramazan boyunca iftariyelik götüren 12 çocuğu ve ailelerini kutladı.

Çocukların aileleriyle nice ramazanlara, huzur içerisinde erişmesini dileyen Çakır, belediye olarak alt yapıda sorunların çözülmesi, üst yapıda modernleşme adına bazı yatırımlar yaptıklarını belirterek, bunlar kadar şehirde sosyal ve kültürel canlılığın sağlanmasının da önemli olduğunu söyledi.

Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin bu faaliyetinin ramazan iklimine uygun bir çalışma olduğuna işaret eden Çakır, "İbadetlerimizi yaptığımız kadar etrafımızdaki fakirleri gözetmeli, yardıma muhtaç insanlara el uzatabilmeliyiz. Bu vesileyle çocuklarımızın böyle güzel bir geleneği başlatması, evlerinde, annelerinin pişirmiş olduğu bir kap yemeği fakir ailelere ulaştırmaları gerçekten örnek bir davranış. Çocuklarımız bu hayırseverliliği, yardımlaşmayı mutlaka anne, babasından, ailesinden görüyor. Bu, çocuklarımıza geçen güzel bir huy, güzel bir gelenek. Çocuklarımızın yaptığıyla övünmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Çocuk Meclisi Başkanı Zeynep Özdemir, yaşlı ve durumu iyi olmayan insanlar için bu faaliyeti yaptıklarını belirterek, "Amacımız insanları mutlu etmek, aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışmaya örnek olmaktı. Az da olsa bunu başardığımızı düşünüyoruz" dedi.

Çocuk Meclisi üyesi Muhammed Uzan da projeyi yapmaktaki gayelerinin yardımlaşmayı ve dayanışmayı güçlendirmek olduğuna değinerek, "İnsanlar arasındaki iletişim geliştikçe, sıkıntılarımızı birlikte çözmeye çalıştıkça sorunlarımız azalıyor. Birbirimizi daha çok anlayabiliyoruz" ifadesini kullandı.

Meclis üyesi Fırat Fırat da proje konusundaki fikrin Meclis Başkanı Zeynep Özdemir'den çıktığını, meclisin bunu detaylandırdığını belirterek, "Gidip ailelerle tek tek görüştük. Sonra da 7 aileye yemek verdik. Annem Hatice Fırat, Moldava asıllı. Projeyi anlattığımda çok sevindi. Çok da katkıları oldu" diye konuştu. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yoksul Aileleri Annelerinin Pişirdiği Yemeklerle İftar Ettirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement