Yozgat Deva Derneği Sağlık Çalışanlarını Yemekte Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

Yozgat Deva Derneği Sağlık Çalışanlarını Yemekte Buluşturdu

Yozgat Deva Derneği Sağlık Çalışanlarını Yemekte Buluşturdu

faaliyet gösteren Deva Derneği, ilde görev yapan sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı düzenledikleri yemekli etkinlikle kutladı.

15.03.2013 17:20

Yozgat'ta

faaliyet gösteren Deva Derneği, ilde görev yapan sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı düzenledikleri yemekli etkinlikle kutladı.

Şahin Tepesi Bilal Şahin Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemeğe, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan, Özel Zirve Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Mahir Şahin, Deva Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsmail Hakkı Sak, İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu ve Yozgat'ta görev yapan doktorlar ve eşleri katıldı.

Yemek öncesi bir konuşma yapan ve dernekleri hakkında bilgi veren Deva Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Sak,

bütün sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutlayarak, " 14 Mart, yaratılanların en değerlisi olan insanın sağlığının korunmasında çok önemli bir görev üstlenen sağlık personellerimizin bayramıdır. Bu bakımdan bizler için insan sağlığı her şeyden önce gelmektedir. Derneğimiz adına cefakar, fedakar meslektaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum. Bugün burada kamuda olsun özel sektörde olsun meslektaşlarımızın sivil toplum kuruluş çatısı altında bir araya gelmesinin hep beraber mutluluğunu yaşıyoruz. Sizlerin burada olması bizim için çok önemli, sizlerin arkamızda olduğunuzu bilmek bizlere güç ve çalışma aşkı veriyor" dedi.

Hekimlerin, insanın olduğu her yerde insana dair her alanda olması gerektiğini ifade eden Sak, " Şuna mutlak inanınız ki gelecek, kutlu güzel doğumlara gebe ve biz bu geleceğin imarında en ön safta olmalıyız diyoruz. Deva Derneği olarak bu ilkeyi kendimize hedef seçmiş bulunuyoruz. Biz hazırız, yurt içinde yurt dışında hatta hangi kıtada olursa olsun ihtiyaç olan yerlere gitmeye hazırız. Gücümüzü insanların en hayırlısı insanlara en çok faydalı olandır diyen medeniyetimizden alıyoruz. Üyesi olduğumuz kısa adı USAF olan Uluslar arası Anadolu Sağlık Federasyonu hastanelerin yüzde 80'ni tamamlanmış olup diğer Afrika ülkelerinde de hazırlıklar devam etmektedir"

diye konuştu.

Kara kıtanın beyaz insana şüpheyle bakışının oraya karşılıksız hizmet için giden Türk insanıyla değiştiğini söyleyen Sak, " Türkiye'den beyaz adamlar gelmiş, canlarını da tehlikeye atarak, özveriyle kara kıtada muayenelerini yapmış, ilaçlarını vermiş ameliyatlarını yapmıştır. Hatta oradaki bakımsız hastanelerin hem onarımına hem de personelinin tıbbi mesleki eğitimlerine katkıda bulunmuştur. Bu toprağın insanı yapıyor bunlarla mutlu olmamak mümkün değil Gönül köprülerinin kurulduğu, Türk bayrağının dalgalandığı bu kurumlarımızda Yozgat Deva Derneği olarak bizlere de diğer hekim derneklerimizle dönüşümlü hizmet verecek olmanın heyecanı içindeyiz. Tarihimiz insanlık için yaptığı hizmetlerle bizleri hep gururlandırdığı alnımız ak başımızı dik tuttuğu gibi, bundan sonrası için bizde hekimlik mesleği ile bu kutlu bayrağı hakkıyla taşınmak istiyoruz. Bizler sizlerle güçlüyüz. Bütün hekim ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum " şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler folklor gösterisi sunarken, sağlık çalışanları da canlı müzik eşliğinde hoşça vakit geçirdi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Deva Derneği Sağlık Çalışanlarını Yemekte Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement