Yozgat'ta Kütühane Haftası Düzenlenen Törenle Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yozgat'ta Kütühane Haftası Düzenlenen Törenle Başladı

25.03.2013 17:26

Yozgat'ta 49.Kütüphane Haftası düzenlenen törenle başladı.

Yozgat'ta 49. Kütüphane Haftası düzenlenen törenle başladı.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Lütfi İbiş, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Lütfi İbiş

25-29 Mart tarihleri arasında kutlanan 49. Kütüphane Haftası'nın çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirterek, "Kütüphane Haftasının amacı vatandaşlarımızı kütüphaneleri yakından tanımaları ve kütüphanelerden daha çok yararlanmalarını teşvik etmek, öğrencilerimizde okuma alışkanlığını geliştirmek kitap sevgisini artırmak okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamaktır" dedi.

Halk kütüphanelerinin, bulundukları yörenin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına önemli ölçüde katkı sağladığını vurgulayan İbiş, "Kültürel kalkınmamızda önemli bir rol üstlenen kütüphanelerimizi daha çağdaş ve toplumun her kesimine hitap eden kurumlar haline dönüştürmek gayretiyle imkanları en iyi şekilde kullanmakta ve çalışmalarımızı aralıksız devam ettirmekteyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, il halk kütüphanesinden en çok kitap alan okuyuculara ödülleri verildi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Kütühane Haftası Düzenlenen Törenle Başladı - Son Dakika


Advertisement