Yozgat'ta Öğrenci Servisinin Devrilmesi - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Öğrenci Servisinin Devrilmesi

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, öğrencileri taşıyan minibüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden ortaokul öğrencisi Alper Aydoğan'ın (13) cenazesi toprağa verildi.

19.12.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, öğrencileri taşıyan minibüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden ortaokul öğrencisi Alper Aydoğan'ın (13) cenazesi toprağa verildi.

Sarıkaya Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınan Aydoğan'ın cenazesi, Hisarbey köyündeki evine getirildi. Annesi Firdevs Aydoğan, "helallik" alındığı sırada fenalık geçirdi.

Daha sonra köy camine getirilen öğrencinin cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine, Yozgat Vali Yardımcısı Adnan Daldal, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Sarıkaya Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Mermi, İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, daire amirleri, öğretmenler, Aydoğan'ın arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Arkadaşları olayın üzüntüsü yaşıyor

Alper Aydoğan'ın sınıf arkadaşlarından Kaan Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ve hala olayın etkisinde olduklarını söyledi.

Ceylan, Aydoğan'ın babasını 5-6 yıl önce kaybettiğini ifade ederek, "Alper, ailesinin tek çocuğuydu. Babasını da kaybettikten sonra annesi ile birlikte yaşamaya başladılar. Alper'in dersleri de çok iyiydi. Kendisi çok çalışkan biriydi, birçok dersten 5 alıyordu" diye konuştu.

Servis şoförü geçen yıl da kaza yapmış

Sarıkaya Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Arif Yılmaz da minibüs şoförü Mustafa Subay'ın geçen yıl öğretmenleri Hisarbey köyüne taşırken kaza yaptığını, bu kazada da 13 öğretmenin yaralandığını hatırlattı.

Bu kazadan sonra Subay'a görev vermediklerini, kooperatiften ihraç etmek için de işlem başlattıklarını söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"18 yıldır bu ilçede öğrenci taşıması yapıyoruz. Ufak tefek kazaların dışında ciddi bir kazaya uğramadık. Kazaya mahal verecek şeylere de hep engel olduk ve şoför arkadaşlarımızı sürekli uyardık. Araçlarımızın bakım ve onarımlarına dikkat ediyoruz. Bu arkadaşımız bizim kooperatifimizde sözde üye. İkinci kazası bu. Bu kazalara sebep vermemek için kazalı araçlara da öğrenci taşıtmama kararı aldık. Bu arkadaşımızın da genel kurulda üyeliğinin fes edilmesi yoluna gidecektik. Dikkatsiz şoförlerin, sürekli kaza yapan şoförlerin kooperatifimizde yeri yoktur."

Subay'ın daha önce kaza yaptığı için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün taşıma ihalesine de giremediğine dikkati çeken Yılmaz, öğrencilerden aldığı ücret karşılığı bu işi yaptığını sözlerine ekledi.

Hisarbey köyünden ilçedeki TEOG ve YGS hazırlık kurslarına öğrenci taşıyan Mustafa Subay yönetimindeki 66 M 3040 plakalı minibüsün Karayakup beldesinde devrilmesi sonucu Hisarbey Ortaokulu öğrencisi Alper Aydoğan yaşamını yitirmiş, 6 öğrenci de yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Öğrenci Servisinin Devrilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement