Yozgat'ta Öğrenciler Tablet Bilgisayarlarına Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Öğrenciler Tablet Bilgisayarlarına Kavuştu

Yozgat\'ta Öğrenciler Tablet Bilgisayarlarına Kavuştu

Fatih Projesi kapsamında Yozgat’ta 630 öğretmen ve 582 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.

17.02.2014 16:59

Fatih Projesi kapsamında Yozgat'ta 630 öğretmen ve 582 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.

Yozgat İstiklal Anadolu Lisesinde düzenlenen tablet bilgisayar dağıtım törenine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Danyal Kocabeyoğlu, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayar dağıtım töreninde konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, teknoloji hızla ilerlediğini ve teknolojiyle birlikte eğitim ve öğretimde de kalite her geçen gün gelişip, güzelleştiğini söyledi. Vali Yazıcı, "Özellikle öğretmenlerimiz her ne kadar kendi çalışma programları olsa da bunu ilmine uygun şekilde Türkiye'nin her tarafında aynı tarza fırsat eşitliğine imkan verecek, öğrencilere en iyi şekilde izah etme noktasında, kendimizin bu sistemi önce öğrenmesi bilmesi veya onunla ilgili ön çalışma yapması gerekiyor. Çocuklara anlatacağımız konuları daha teknik bir ortamda formatlanmış bir ortamda bizlerin öğretmesi gerekiyor. Bu açıdan önem itibariyle yüzde 75-80 öğretmenlerimizin bu sistemi öğrenip öğretmesi gerekiyor. Bu noktada öğretmenlerden başlamak üzere bütün öğrencilerimize ve bütün sınıflarımıza bu teknoloji yayılacak" dedi.

Pilot uygulama olarak fen liseleri ve Anadolu lisesinde başlandığını vurgulayan Vali Yazıcı, "Bundan sonra da diğer liselere ve orta okullara inşallah yayılacaktır. Bütün öğrencilerimizin bundan istifadesi amaçlandı, inşallah buna ulaşacağız. İnşallah bu tabana da yayılacaktır. Özellikle büyük şehirlerde sermayenin, paranın bol olduğu yerlerde tabii ki teknolojiden had safhadan istifade ediliyor. Ama Anadolu'ya açıldıkça, köylerimize gittikçe merkezden uzaklaştıkça bu konuda sıkıntılar başlıyor. O zaman fırsat eşitliği tabirini söylerken, göğsümüzü gere gere söyleme imkanımız ortadan kalkıyor. Bu noktada Fatih projesiyle imkanlar ölçüsünde fırsat eşitliği de tabana doğru genişlemektedir ve genişleyecektir. Dağıttığımız ve dağıtacağımız bilgisayarların öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Danyal Kocabeyoğlu'da Fatih projesinin Yozgat il genelinde 32 Anadolu Lisesinde uygulandığını belirterek, "725 sınıfımıza etkileşimli tahta kurulmuş ve 27 okulumuzun internet ve elektrik üzerine olmak üzere altyapısı tamamlanmıştır. Altyapısı tamamlanan merkez ilçe ile beraber 9 ayrı ilçemizde bakanlığımız tarafından belirlenen 16 okulda öğretmenlerimize 553 tane, ayrıca İstiklal Anadolu Lisesindeki 9'uncu sınıf öğrencilerimize ise 132 tablet bilgisayar dağıtılmıştır. Pilot çalışma ve bugün dağıtılan tabletlerle birlikte toplam 630 öğretmen ve 582 öğrenciye tablet bilgi sayar dağıtımı gerçekleştirilmiştir" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Öğrenciler Tablet Bilgisayarlarına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement