Yurt Çocukları Kış Kampından Döndü - Son Dakika
Yerel

Yurt Çocukları Kış Kampından Döndü

Kayseri'de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne Bağlı Yurtlarda Kalan 10 Genç, İzcilik Kış Kampına Katıldı.

16.02.2011 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan 10 genç, izcilik kış kampına katıldı.

Derslerinde başarılı olan ve izcilik eğitimi alan 10 genç, izci liderleri Murat Aydemir ve Bekir Bıyık ile birlikte 6-12 Şubat tarihleri arasında Kütahya Gediz'deki Murat Dağı izcilik tesislerinde yapılan kampa katıldı.

Kampta, soğuk kış şartlarında hayatta kalma, kar mağarası, iglo, dağcılık, oryantiring, fonetik alfabe ve harita kullanımı eğitimi alan gençler, Kayseri'ye döndü.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şahin Ertarhanacı, 6 yıldır izcilik çalışmalarına destek verdiklerini, yurtlarda kalan çocuk ve gençler arasında izcilik faaliyetlerini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu tür etkinlikler ile arkadaşlık kurma, karakter gelişmesinde olanak sağlama, sosyoekonomik, sosyokültürel çevrelere uyum sağlama konularında çocuklara katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Ertarhanacı, şunları kaydetti:

"Bu tür etkinlikler çocuklarda, kendisini tanıtma fırsatı, sorumluluk duygusunu geliştirme, kendine güveni artırma olanağını hazırlıyor. İzcilik, doğada konfor halinde yaşamanın öğretildiği bir eğitim sistemidir. İzcilik, çocuk ve gence yalnız sağlık ve beceri kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda onu disiplinli ve cesur yapıyor. 6 yıldan bu yana yapılan izcilik faaliyetlerinde, faydalanan çocuklarımızın gelişimini görerek izcilik faaliyetlerinin kişilikleri üzerinde yaptığı etkiyi gözlemledik. İzcilik faaliyetinin tüm kuruluşlarımızda yapılmasını sağlayacağız."

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurt Çocukları Kış Kampından Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement