Zaho Üniversitesi'nden Gaün'e Dostluk Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Zaho Üniversitesi'nden Gaün'e Dostluk Ziyareti

Zaho Üniversitesi\'nden Gaün\'e Dostluk Ziyareti

Zaho Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulvahab Halit başkanlığındaki Zaho Üniversitesi heyeti, Gaziantep Üniversitesi’nin konuğu olarak 3 günlük bir ziyaret için Gaziantep’e geldi.

25.05.2014 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zaho Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulvahab Halit başkanlığındaki Zaho Üniversitesi heyeti, Gaziantep Üniversitesi'nin konuğu olarak 3 günlük bir ziyaret için Gaziantep'e geldi.

Gaziantep'te çeşitli temaslarda bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit, akademisyenler Cuma Kadir, Felah Salih ve Halil Abdurahman ile 44 öğrenciden oluşan Irak heyeti Gaziantep Üniversitesi'ni gezdi. Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun tarafından kabul edilen Zaho Üniversitesi Heyeti'nin başkanı Prof. Dr. Abdulvahab Halit, Türkiye ve Gaziantep Üniversitesi ile yapılan işbirliğinin kendileri için son derece önemli olduğunu belirtti.

Bölgeleriyle Türkiye arasında ekonomik ve kültürel işbirliğinin giderek geliştiğini kaydeden Halit, Zaho Üniversitesi'nde geçtiğimiz yıl kurulan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde halen 58 öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatarak, "Bu öğrencilerimiz Gaziantep Üniversitesi'nden gelen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Soğukömeroğlu ve Dr. Hasan Karaca tarafından eğitiliyor. Bölgemizde çok sayıda Türk işadamı ve bunlara ait işyeri var. Zaho Üniversitesi ile Gaziantep Üniversitesi arasındaki bu işbirliğinin daha da gelişmesini istiyoruz. Çünkü Türkiye bizim için önemli bir fırsat ve bu fırsatı değerlendirmeye kararlıyız" dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, Ortadoğu'daki kan ve gözyaşının ancak daha iyi bir eğitim ile sona ereceğini belirttiği konuşmasında, "Zaho Üniversitesi ile başlattığımız işbirliğinin daha da gelişmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla, GAÜN'de eğitim almak isteyen Iraklı öğrencilerimize Türkçe öğrenmelerini sağlayacak bir TÖMER'in orada kurmayı düşünüyoruz. Böylelikle, lisans ve ön lisans eğitimi alacak öğrenciler, ülkelerinde Türkçe'yi öğrenecek ve burada hemen derslerine başlayacaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Zaho Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür'e plaket ile üniversitelerinin tanıtım broşürleri sundu. Rektör Coşkun da Halit'e sedef kakmalı sandık hediye etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zaho Üniversitesi'nden Gaün'e Dostluk Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement