Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika
Yerel

Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Zirve Yayınevi\'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 77.duruşmasında, gizli tanık "Deniz Uygar" kod adıyla bilinirken kimliği deşifre olan davanın tanığı ve sanığı İlker Çınar'ın çapraz sorgusuna...

29.05.2013 16:38

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 77. duruşmasında, gizli tanık "Deniz Uygar" kod adıyla bilinirken kimliği deşifre olan davanın tanığı ve sanığı İlker Çınar'ın çapraz sorgusuna devam edildi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Çınar, tutuklu sanıklardan astsubay Abdullah Atılgan'ın sorularını yanıtladı. Çınar'ın kendisiyle görüştüğünü ileri sürdüğünü hatırlatan Atılgan, bu görüşmenin Mersin'de mi yoksa Tarsus'ta mı gerçekleştiğini sorması üzerine, Çınar, beyanlarında buna ilişkin bilgilerin bulunduğunu söyledi. Atılgan'ın haber elemanı olduğu ileri sürülen ve İspanya'da bir trafik kazasıda öldüğü belirtilen Hakan Çevikoğlu ile tutuklu sanık Levent Ercan Gelegen hakkında oluşturulan ses kayıtlarının sahte olduğunu iddia eden Çınar, Çevikoğlu ile Gelegen'in sahte birlikler üzerinden düşünülmesi gerektiğini savundu. "Çevikoğlu'nun, sözde kurulan Kürdistan Hristiyan Birliği'nde, Levent Ercan Gelegen'in de sözde Ortadoğu Hristiyan Birliği'ndenmiş gibi gösterildiğini" öne süren Çınar, "Levent'in haber elemanı olduğu bizzat işleniyor. Hakan ise Mersin'de değil Malatya'da haber elemanıymış gibi gösterilmek için ses kayıtlarında bunlar işlendi" ifadelerini kullandı. Atılgan'ın Hakan Çevikoğlu'na işkence yaptığını savunan Çınar, "7 yıldır bu anı bekliyorum. 7 yıldır çalmadığım kapı kalmadı. İdam da olsa bunun sonunda, konuşmaya devam edeceğim" dedi. İlker Çınar, Atılgan'ın "Ben bu olayların neresindeyim?" sorusuna ise, davadaki bazı dosyalara atıfta bulunarak, "Kayra Yayınevi'ne 4-5 defa gitmişsin. Mersin'de bulunan misyonerleri fişlediğine ilişkin dosyalar var" yanıtını verdi.

Abdullah Atılgan'ın "Bana verilen bir kod ismi var mıydı?" sorusunu da Çınar, "Benim Hamit, seninki de Bülent olan kod isimlerimiz vardı" şeklinde yanıtladı. Çınar, kendisinin Ankara'daki Güvercinlik askeri tesislerinde eğitim aldığı yönündeki beyanını hatırlatan Atılgan'ın, tesislerin girişinde hangi binanın bulunduğu şeklindeki sorusunu yanıtlamak istemediğini söyledi.

Duruşma, Çınar'ın çapraz sorgusuyla devam ediyor. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement