Zirve Yayınevindeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika
Yerel

Zirve Yayınevindeki Cinayetlere İlişkin Dava

Tutuklu sanık Haydar Yeşil, savunmasına devam etti

31.10.2013 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 86. duruşmasında, tutuklu sanık Haydar Yeşil, savunmasına devam etti.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Abdullah Atılgan, Adil Akçay, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım ve Hüseyin Yelki, hazır bulundu.

Haydar Yeşil, savunmasında, Zirve Yayınevinde işlenen cinayetlerde adeta suçüstü yapılarak yakalanan 5 sanığın da cinayeti işleyen 6'ncı bir kişiden bahsetmediğini ifade ederek, kendisinin iddianamede tasarlayarak adam öldürme suçundan da yargılandığını söyledi.

Yeşil, 31 ayı aşkın bir süredir tutuklu olduğunu belirterek, "Alnım açık başım dik. Yastığa rahat ve huzurlu bir şekilde başımı koyuyorum. Masumum ve mağdurum" dedi.

Yeşil, "misyoner avukatlarının', savcı Zekeriya Öz'le görüşerek Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin davayı Ergenekon davasıyla birleştirmeye çalıştıklarını" öne sürdü.

Söz alan müdahil avukatları Hafize Çobanoğlu ve Murat Dinçer, Yeşil'e tepki gösterdi. Yeşil'in savunmasında kendileri için "misyoner avukatları" tabirini sık sık kullanmaya başladığını kaydeden Dinçer, "Misyonerlik meşru bir faaliyettir. Burada misyonerlik yargılanmıyor. Yargılansaydı avukatlığını yapardım. Burada öldürülen Uğur, Necati ve Tilman'ın ailelerinin avukatlığını yapıyoruz" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, Yeşil'i savunma dokunulmazlığının dışına çıkmaması konusunda uyardı.

Duruşma sonunda söz alan Hüseyin Yelki, dün verdiği ifadesinin ardından cezaevi yönetiminin kendisine tavır aldığını iddia etti. Ayağından rahatsız olduğunu, bu nedenle ağrı kesici ve kas gevşetici kullandığını dile getiren Yelki, ilaçları alma konusunda kendisine zorluk çıkarıldığını öne sürerek, can güvenliğinin sağlanmasını ve tutuksuz yargılanmayı talep etti.

Davanın 87. duruşması yarın saat 09.00'da görülecek. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zirve Yayınevindeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement