New York'ta Renk Cümbüşü - Son Dakika
Dünya

New York'ta Renk Cümbüşü

New York\'ta Renk Cümbüşü

NEW YORK düzenlediği New York Türk Günü Yürüyüşü dün gerçekleştirildi.

19.05.2013 09:10

.

NEW YORK düzenlediği New York Türk Günü Yürüyüşü dün gerçekleştirildi.

Bu yıl 32'inci kez düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü'ne AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, New York Başkonsolosu Levent Bilgen, TADF Başkanı Ali Çınar katıldı.

ABD'nin farklı eyaletlerinden yüzlerce vatandaş, her sene olduğunu gibi bu sene de Madison Caddesi'nde New York Türk Günü Yürüyüşü için bir araya geldi. Uzun bir konvoy oluşturan Türk Günü Korteji, Madison Bulvarı'ndan aşağıya gelerek 46'inci Cadde ile 2'inci Bulvarın köşesindeki Dağ Hammarskjold Park'ta son buldu.

-BAĞIŞ: ÇOCUKLARINIZI OKUTUN

Yürüyüşün ardından Dağ Hammarskjold Park'ta düzenlenen etkinlikte AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış bir konuşma yaparak Türk- Amerikan toplumuna seslendi. Sözlerine "Bugün bu coşkunun yeniden bir parçası olmak, eşim ve benim için çok büyük bir mutluluk vesilesi" diyerek başlayan Bağış, yıllar geçtikçe Türk Günü Yürüyüşü'nün Türkiye'nin yurtdışındaki en görkemli kültürel gövde gösterisi haline geldiğine dikkat çekti. Türk-Amerikan toplumundan çocuklarının eğitimine çok önem vermelerini istediğini belirtti. "Bu ülkenin en iyi doktorları, siyasetçileri bizlerin arasından çıkmalı. O zaman Türk'ün gücünü dünyaya göstermiş oluruz" dedi.

-SERDAR ORTAÇ ÇOŞTURDU-

Türk Silahları Kuvvetleri Armoni Mızıkası ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Folklor Grubu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın da yer aldığı etkinlik, ünlü pop müzik sanatçısı Serdar Ortaç konseriyle sona erdi. Eski ve yeni albümünden birçok şarkı seslendiren Ortaç, ABD'de yaşayan Türk halkıyla hasret gidererek onlara unutamayacakları bir müzik ziyafeti yaşattı. Yağan yağmura rağmen yurttaşlar yürüyüşe yoğun ilgi gösterdi.

-RENK CÜMBÜŞÜ

4 büyük takımın ABD dernekleri'nin de katıldığı etkinlik de bu yıl da her yıl olduğu gibi taraftarlar takımlarının formalarıyla etkinliğe renk kattı. Forma satışları yapıldı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya New York'ta Renk Cümbüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement