Hatay'da Günde 350 Ton Klor Üretilecek - Son Dakika
Ekonomi

Hatay'da Günde 350 Ton Klor Üretilecek

Hatay\'da Günde 350 Ton Klor Üretilecek

Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aracı, Kırıkhan'daki elektroliz yatırımımızla günde 350 ton klor üretim kapasitesine ulaşıyoruz." dedi.

17.11.2013 14:13  Güncelleme: 18:54

Koruma Şirketler Grubu'na ait 2007 yılında faaliyete geçen Kırıkhan- Hatay Fabrikası'nda kojenerasyon-enerji üretim tesisi, klor alkali üretim kapasitesini artıracak ilave elektroliz ünitesi ve Koruma Temizlik A.Ş. üretim tesisinin açılışları Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla gerçekleşti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise Hatay'da nitelikli yatırımlar döneminin başladığını söyledi.

Açılışta konuşan Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, "Kırıkhan'daki yeni elektroliz yatırımımızla günde 350 ton klor üretim kapasitesine ulaşarak Türkiye'nin en yüksek klor üretim kapasitesine sahip oluyoruz. Önümüzdeki hafta Denizli'deki tesisimizde gerçekleştireceğimiz yüzde 50 kapasite artışıyla da ilave 25 ton günlük klor üretimi elde edeceğiz. Bu yatırımlarla Klor Alkali A.Ş.'nin günlük üretim kapasitesi 375 tona ulaşacak. Ayrıca Kırıkhan'da 2 bin metrekarelik Koruma Temizlik A.Ş. tesisimiz, yeni yatırımlarımızla 11 bin metrekareye ulaştı" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de yaptığı konuşmada, kimya sektörünün Ar-Ge kapasitesi yüksek bir sektör olduğunu belirterek, "Kimya sektöründe böyle bir yatırımın Hatay'da olması artık nitelikli yatırımlar döneminin öneminin kavrandığını bize gösterir. Ayrıca Kırıkhan'daki bu yatırım ile 300 kişilik bir istihdam sağlandı" diye konuştu.

Bakanlık olarak girişimci olmaya niyetlenen herkese önce KOSGEB aracılığıyla eğitim verdiklerini, eğitimin ardından KOSGEB aracılığıyla işyerlerini açmaları konusunda girşimci adaylarına destek verdiklerini aktaran Bakan Ergün, daha önce 6 yıllık süreçte KOSGEB girişimcilik kursuna başvuran sayısının 60 bin olduğunu ancak bu rakamın sadece 6 ayda 600 bine ulaştığını söyledi.

Girişimci ve müteşebbislere kapılarının her daim açık olduğunu vurgulayan Bakan Ergün, iş konusunda kendilerinden istekte bulunan herkese mutlaka geri dönüş yaptıklarını da sözlerine ekledi.

2007 Ağustos ayından bu yana Kırıkhan'da faaliyette bulunan ve Türkiye'nin en büyük şirketlerinin yer aldığı İSO 500 listesinde bulunan Koruma Klor Alkali Sanayi Tic. A.Ş, üretim tesisinin kapasite artıran ve kendi enerjisini üretmesini sağlayan yatırımlarını tamamlayarak açılışlarını gerçekleştirdi. Ek elektroliz ünitesi devreye sokularak üretimin yüzde 50 arttırılması hedefleniyor.

Son 5 yılda yüzde 300 büyüyen Koruma Şirketler Grubu yeni yatırımları ile kojenerasyon marifetiyle kendi enerjisini de üretmeye başladı.

Merkezi Kocaeli'nde bulunan Koruma Şirketler Grubu'nun Kırıkhan tesislerindeki açılışlarına Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ve Gebze Ticaret meclis başkanı Sedat Mican katıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Hatay'da Günde 350 Ton Klor Üretilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement