Markalaşma Programı Turquality Egiad Zirvesinde Tanıtıldı - Son Dakika
Ekonomi

Markalaşma Programı Turquality Egiad Zirvesinde Tanıtıldı

Markalaşma Programı Turquality Egiad Zirvesinde Tanıtıldı

Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı Turquality, özel oturumla EGİAD zirvesinde Ege iş dünyasına aktarıldı.

15.11.2013 18:00

Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı Turquality, özel oturumla EGİAD zirvesinde Ege iş dünyasına aktarıldı. Zirvede, değişen rekabet koşullarının markalaşmayı zorunlu kıldığı ifade edildi.

TURQUALİTY ANLATILDI

Ekonomi Bakanlığı Turquality ve Markalaşma Destekleri Şube Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, E.C.A. Valf Sanayi Fabrika Müdürü Ali Çakır, Yaşar Holding Gıda Grubu İhracat Müdürü Hakkı Tarakçıoğlu, İnci Akü Pazarlama Müdürü Damla Arkan, FG Group Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gözaçan'ın katıldığı zirvede, Turquality'nin bütün yönleriyle ele alındı ve günümüzde gittikçe ağırlaşan ve değişen rekabet koşullarının markalaşmayı zorunlu kıldığı belirtildi.

"MARKALAŞMANIN ÖNEMİ ARTIYOR"

Uluslararası arenada yer almak isteyen şirketlerin daha fazla pazar payı için güçlü marka oluşturmaya teşvik edildiğini belirten Ekonomi Bakanlığı Turquality ve Markalaşma Destekleri Şube Müdürü Ali Kılıçkaya, şöyle konuştu: "Tekstil ve hazır giyim, otomotiv, elektronik, gıda gibi rekabetçi sektörler açısından ihracatta markalaşmanın önemi gün geçtikçe daha da artıyor. Vizyonunu 10 yılda 10 dünya markası olarak belirleyen Turquality, buna ulaşmak için marka oluşturma potansiyeli olan firmaları belirleyerek oluşturulan destek platformu çerçevesinde desteklemeyi hedefliyor."

"SİHİRLİ BİR DÜNYA"

FG Group Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gözaçan ise, Turquality'nin stratejik planlama, kurumsal karne gibi pek çok kavramı içeren sihirli bir dünya olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu programa başladığımızda, stratejik bir plan oluşturduk. Kurumsallaşma süreci başladı. Geçen yıl Çin'e 1 milyon Euro kot ihraç ettik. Bu yıl 3 milyon Euro hedefliyoruz. Almanya'ya lojistik merkezi kurduk. Amsterdam'a dizayn merkezi kurduk. Iğdır'da fabrika oluşturduk. Turquality sistemi sayesinde tüm bunları yapabildik. Gerçekten sihirli bir dünya"

"MARKA SATIŞIMIZ YÜZDE 30 ARTTI"

E.C.A. Valf Sanayi Fabrika Müdürü Ali Çakır da, Turquality sistemi sayesinde 60 ülkeye ürün satışı gerçekleştirdiklerini ve bu hedefin 70 ülkeye çıkarılmasının planlandığını kaydetti. Çakır, yüzde 28 olan marka bilinirliliğini sisteme katılmakla birlikte yüzde 41'e çıktığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Azerbaycan pazarında 3. sıradayız. 100 milyon Euro'luk satışa ulaştık. 2011- 2012 arasında Turquality hizmeti ile markalı satışımız yüzde 30 arttı." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Markalaşma Programı Turquality Egiad Zirvesinde Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement