Mesut Sancak'tan Çeşme'nin Değerini Yükseltecek Yatırım - Son Dakika
Ekonomi

Mesut Sancak'tan Çeşme'nin Değerini Yükseltecek Yatırım

Mesut Sancak\'tan Çeşme\'nin Değerini Yükseltecek Yatırım

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Çeşme’nin değerinin yükseltecek yatırımlar yapmaya devam ettiklerini belirterek, "Çeşme’nin önemi her geçen gün artıyor.

17.06.2016 16:57

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Çeşme'nin değerinin yükseltecek yatırımlar yapmaya devam ettiklerini belirterek, "Çeşme'nin önemi her geçen gün artıyor. İzmir- İstanbul Otoyolu tamamlanınca, İstanbul'dan Çeşme'ye 3,5 saatte ulaşılabilecek. Öğle yola çıktığınızda, akşam yemeğini gün batımı eşliğinde Çeşme'de yiyeceksiniz. Çeşme, artık farklı bir şekilde konumlanacak" dedi.

İzmir'de çok konuşulan projeleriyle, Türkiye'nin en büyük inşaat grubu olmaya aday Folkart Yapı, yeni Çeşme projeleriyle yatırımlarını sürdürüyor. Folkart Yapı, Çeşme'de yapımı süren ve satışa sunulan Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart Genel Müdürü Metin Sancak'ın da katılımıyla Çeşme'de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısını çok sayıda basın mensubu izledi.

Folkart Yapı'nın Çeşme projeleri, 'Denize Açılan Kapı' söylemiyle tanıtılırken, Çeşme'ye verdiği önemi, "Güzellikleriyle zamana meydan okuyan, dünyayı etkileyecek bir yeryüzü cenneti" tanımıyla dile getiren Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Çeşme'nin gastronomisine, eğlence adresi olmasına; doğa turizmi potansiyeline; yelkenden sörfe, su sporları için merkez özelliğine; termal olanaklarına; dalış turizmi gelişimine; festivallerine; yat limanlarına; markalaşmış Alaçatı'nın karma simgelerine dikkat çekerek, "Biz bu bakış açısıyla Çeşme'ye büyük bir önem veriyoruz. Çeşme'nin değerini İzmir ile birlikte yüceltmek istiyoruz" dedi.

BUTİK HAVALİMANI İLE DÜNYAYA AÇILACAK

İzmir-İstanbul Otoyolu tamamlanınca, İstanbul'dan Çeşme'ye 3,5 saatte ulaşılabileceğine, Çeşme projeleri Folkart Blu ve Folkart Hills'in reklam filmlerinde de vurgu yaptıklarını belirten Mesut Sancak, "Öğlen yola çıktığınızda, akşam yemeğini gün batımı eşliğinde Çeşme'de yiyeceksiniz. Çeşme, artık farklı bir şekilde konumlanacak. Bu otoyol üzerinde bulunan Kocaeli, Bursa, Balıkesir gibi kentler de Çeşme'yi yeniden keşfedecek. Havacılığın yeni merkezi olma yolundaki İzmir'de, yakın gelecekte Alaçatı'ya planlanan butik havalimanı yapıldığında, Çeşme kapısını tüm dünyaya da sonuna kadar açacak. Yeni planlar ile eminim turizm de 12 aya yayılacak" diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN 35 PROJESİ

Başbakan Binali Yıldırım'ın, İzmir için 35 projesinin içinde Alaçatı Butik Havalimanı'nın olduğunu hatırlatan Sancak, "Şimdi Başbakan oldu, bu iş bitmiştir diye düşünüyorum. Butik Havalimanı, Çeşme'ye çok değer katacaktır. Neden Bodrum'da var, burada yok? Neden Dalaman'da var, burada yok? Bence Çeşme'de de olmalı. İzmir bir saat mesafede, ama bir saat mesafe, tatil yapmaya gelecek insan için çok fazla. Çünkü tatile gelecek insan lüksü, rahatı arıyor. Biz yatırımcılar olarak, Çeşme'ye büyük yatırımlar yapmayı planlayanlardan biri olarak, Çeşme'ye havaalanı yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Turizmdeki sıkıntılara da değinen Sancak, Çeşme'ye zaten yabancı turistin az geldiğine dikkat çekerek, "Çeşme'ye gelecek yabancı turist sayısı yüzde 5'i bulmazdı. Yine bulmayacak. Çeşme'de bu yaz sorun olmaz. Ama Bodrum gibi, özellikle Antalya gibi yabancı turizme bel bağlamış bölgeler, bu sorundan çok etkilenecek. Bir önceki seneye göre yüzde 40 daha az iş yapmışlar. Yüzde 40, çok büyük bir sorun demek. Zaten yüzde 60-70'e kadar maliyetinizi çıkarıyorsunuz. Bu da işletmelerin zarar ettiğini gösteriyor. Ama son 1-2 haftadır düzelme emareleri gözüküyor. Benim inancım odur ki, ekonominin önüne hiçbir şey geçemez. Barışmak, iki ülkenin menfaatinedir. İki ülkenin barışacağını düşünüyorum. Uzun süre küs kalınması mümkün değil. Bunlar geçicidir. Düzelecektir. Siyasetçilerin, kendi seçmeninin nabzını tutmak için yaptıkları hareketlerdir. Çok uzun sürmeden düzelecektir" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Mesut Sancak'tan Çeşme'nin Değerini Yükseltecek Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement