3. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

3. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali Başladı

3. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen "3.Uluslararası Şefika Kutluer Festivali" başladı.

01.10.2012 12:50

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen "3. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali" başladı. Festivalde ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer ile Kosova Flarmoni Orkestrası'nın birlikte seslendirdikleri "Hz. Mevlana'nın Doğum Günü Anısına" konulu açılış konseri, Başkentlileri büyüledi.

MEB Şura Salonu'nda gerçekleşen anlamlı açılış konserinde Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adına eşi Nevin Gökçek'e bir plaket veren ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer, "Başkan Melih Gökçek, festivalimize başladığından beri çok büyük destek veriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkanı Melih Gökçek'e huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Gökçek'in uluslararası festivalin birincisinde kendisini "Ankara'ya Değer Katanlar Ödülü"ne layık gördüğünü, geçen yıl " Somali'ye Yardım", bu yıl ise "Hz. Mevlana'nın Doğum Günü Anısına" yapılan konserlere sponsor olduğunu hatırlatan Kutluer, konserlerine her yıl mutlaka gelen Nevin Gökçek'in de Ankara'nın her yerine koşan bir iyilik perisi olduğunu söyledi.

Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri'nin de izlediği konsere Başkentli sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Konuk Başbakan Yardımcısı Tahiri, babası Kosovalı olan Şefika Kutluer'in hem Türkiye'nin hem Kosova'nın gururu olduğunu söyledi.

Daha sonra Kosova Flarmoni Orkestrası ile dünyaca ünlü şair ve filozof Mevlana ve Yunus Emre'nin eserlerinden oluşan repertuarla Başkentlilerin anılarında derin bir iz bırakan Kutluer, Başkentli sanatseverlerin sanata her zaman büyük değer verdiğini vurguladı.

"DOĞU BATI İLE BULUŞUYOR"

Türkiye'nin Doğu ile Batı arasında köprü olma özelliğinin yansıtıldığı festivalde "Doğu Batı ile Buluşuyor" ana teması işleniyor. Festivalde, ünlü orkestralardan Kore Milli Orkestrası, Meksika Gitar Üçlüsü, Jiangsu Çin Geleneksel Kadınlar Orkestrası, Litvanya Filarmoni Oda Orkestrası, Kazakistan Oda Orkestrası, Karadağ Senfoni Orkestrası, Selanik Festival Orkestrası ünlü sanatçıya eşlik edecek. Festivale Meksika'dan katılacak Cana Dulce y Cana Brava dışında dünyaca ünlü piyano sanatçısı Kerem Görsev ile birlikte bir resital verecek olan Şefika Kutluer, ayrıca ünlü kemancı Tedi Papavrami ile de sahne alacak. Dünyaca ünlü pek çok müzisyenin Ankara'ya gelmesini sağlayan uluslararası festival, MEB Şura Salonu'nda gerçekleşecek 10 konserin ardından 19 Ekim Cuma günü Selanik Festival Orkestrası'nın Kutluer'e eşlik edeceği konserle son bulacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 3. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement