Bakan Yıldız: Vatandaşın Elektriğini Kestirmem - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız: Vatandaşın Elektriğini Kestirmem

Bakan Yıldız: Vatandaşın Elektriğini Kestirmem

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde yaptırdığı Denetimsel Kontrol ve Veri Toplama Sistemi'ni (SCADA) açtı.

25.04.2014 14:03

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde yaptırdığı Denetimsel Kontrol ve Veri Toplama Sistemi'ni (SCADA) açtı. Test amaçlı olarak Gebze'nin bir kaç noktasında 1 dakikalık elektrik kesintisi yapılmasına izin vermeyen Yıldız "Vatandaşın elektriğini kestirmem. Ben daha önce de, böyle planlı da olsa vatandaşın elektriğin kesilmesine onay vermedim" dedi.

Elektrik kesintilerine anında müdahale imkanı sağlayan SCADA Gebze Merkez Binası açılışına Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim 'de Korkmaz sanayici ve işadamları katıldı.

'ARIZA VE KESİNTİLERİN DAHA AZ OLDUĞU BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ'

Açılışta yaptığı konuşmada, SCADA sisteminin çok doğru bir yatırım ve tercih olduğunu  belirten Bakan Yıldız şunları söyledi:

"SCADA Türkiye'nin modern yüzlerinden bir tanesidir. Türkiye'de ilk defa Kayseri Elektrik A.Ş.'de uygulanmıştı. O zaman böyle bir değişime Türkiye'nin ne kadar hazır olduğunu test ettik. Vatandaşımız bir müddet sonra bu sistemi hissedecek. Arızalar ve kesintilerin daha az olduğu bir Türkiye olmak istiyoruz. Biz bu kesintileri daha da azaltmak adına modern ve fonksiyonel merkezi Türkiye'nin her tarafında yaygınlaştıracağız."

'SİSTEM ARIZANIN OLDUĞU YERİ BELİRLEYECEK'

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven de, 2009 yılında Sedaş'ı devralmalarının ardından dağıtımda en iyi hizmeti verebilmek için yeni yatırımlara başladıklarını kaydederek şöyle konuştu:

"Trafo merkezlerindeki altyapı çalışmalarına Sakarya, Düzce, ve Bolu ilinde de başladık. Projeyi 2015 yılında tamamen bitirmeyi, sonrasında da daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Bu sistemde bir arızada hangi trafo merkezinin devre dışı kaldığı anında belirlenecek. Müdahele edilmesi gereken trafo merkezinin bilgisi sahadan ihbar gelmeden anlaşılabilecek ve ekiplere bildirilecek."

ELEKTRİK KESİNTİSİNE İZİN VERMEDİ

Konuşmaların ardından SCADA Merkezini gezen Bakan Taner Yıldız'a SCADA Müdürü Gökmen Hasan Çebi 1 dakikalığına test çalışması kapsamında Gebze'de elektrik kesintisi yapılacağını söyledi. Ancak Bakan Yıldız, test çalışması da olsa elektrik kesilmesine izin vermeyeceğini belirterek karşı çıktı. Bakan Yıldız, "Mahallenin elektriğini kestirmem. Bu zamana kadar test de olsa hiç böyle bir şey yaptırmadım. Hiç bir vatandaşın elektriğinin kesilmesine gönlümüz el vermez" dedi.

Bunun üzerine Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB)'da hatta sembolik olarak arıza yapıldı. Bakan Yıldız tarafından kesinti yapıldıktan sonra paralel hattan enerji verildi.

ÇAĞRI MERKEZİ'NDE TELEFONLARA BAKTI

Bakan Yıldız SEDAŞ Müşteri Hizmetleri Servisi'nde de incelemeler de bulundu. Çağrı merkezi telefonlarına bakan Bakan Yıldız, arayan Hüseyin Keskin ismindeki bir aboneye cevap verdi. Kendisi'ni Enerji Bakanlığı'nda görevli olarak tanıtan Bakan Yıldız, telefonla arayan ve elektrik faturasını e-mail yoluyla kendisine iletilmesini isteyen aboneye en kısa sürede işleminin tamamlanacağını söyledi. - Gebzekocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız: Vatandaşın Elektriğini Kestirmem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement