Balıkesir - Muharrem İnce ´Ampulu Patlat Da Gel, Altı Oku Yakana Tak Da Gel´ Chp Milletvekili Muharrem İnce: - Son Dakika
Güncel

Balıkesir - Muharrem İnce ´Ampulu Patlat Da Gel, Altı Oku Yakana Tak Da Gel´ Chp Milletvekili Muharrem İnce:

Balıkesir - Muharrem İnce ´Ampulu Patlat Da Gel, Altı Oku Yakana Tak Da Gel´
Chp Milletvekili Muharrem İnce:

'ampulu Patlat da Gel, Altı Oku Yakana Tak da Gel'

03.09.2010 21:20

'AMPULU PATLAT DA GEL, ALTI OKU YAKANA TAK DA GEL'

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Balıkesirliler'e referandumda ''hayır' oyu kullanmaları çağrısında bulundu. İnce, Balıkesirliler'e, ''Ampulu patlat da gel, altı oku yakana tak da gel' diye seslendi.

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Balıkesir'de Adnan Menderes Mahallesi'ndeki Değirmen Cafe'de düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıda, İnce'ye Balıkesir milletvekili Ergün Aydoğan eşlik etti. Balıkesir'den evli olan İnce'yi izleyenler arasında kayınvalidesi Nesrin Yaman da vardı. Partililere ''hemşehrilerim' diye seslenen İnce, '''Siyasetçiler bir yere gittiklerinde söze değerli hemşehrilerim' diye başlar. Ama bu aslında çakma hemşehriliktir. Ama ben size 'harbiden hemşehrilerim' diyeceğim. Bir kere eniştenizim. Balıkesir'den evliyim. Sonra Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi mezunuyum' dedi. Kayınvalidesinin elini öpen İnce, sınıf ve okul arkadaşları ile de anı fotoğrafı çektirdi.

''ERDOĞAN'A İNANMIYORUM'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirileriyle dikkat çeken İnce, Erdoğan'ın 1982 Anayasa'nda ''hayır' oyu kullandığı yönündeki açıklamalarına inanmadığını söyledi. İnce, ''Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül 1980'de 24 yaşındaydı. 1982 anayasa değişikliğinde ise 26 yaşındaydı. O'na hep o zamanlar anayasa için ne oyu kullandığını sordum. Nihayet geçen hafta bir TV programında açıkladı. ''İnanmıyorsunuz ama 'hayır' oyu verdim' dedi. Gerçekten inanmıyoruz, örneğin ben de inanmıyorum. Niye inanmıyorum? Çünkü O'nun mensubu olduğu dünya görüşünde özgür düşünce yoktur, biat kültürü vardır, cemaat kültürü vardır. Cemaat reisi ne derse onlar onu yaparlar. Onların cemaatinin 'hayır' oyu verdik' diye bir açıklaması var mı? Yok. Bugüne dek il başkanlığı, belediye başkanlığı yaptı, 8 yıldır milletvekili ve başbakan. Bir kez olsun 12 Eylül'le hesaplaştığını, tek kelime laf ettiğini gördünüz mü? Şimdi 60 yaşına gelmiş. Şimdi hatırlamış 12 Eylül'ü, idam edilmiş gençleri hatırlamış, ağlıyor meydanlarda. Bülent Arınç bir tarafta ağlıyor, O bir tarafta ağlıyor. Makaram sarı bağlar, Bülent söyler Recep ağlar, Recep söyler, Bülent ağlar' diye konuştu.

DOKUNULMAZLIK ELEŞTİRİSİ

AK Parti hükümetinin anayasa değişikliği paketiyle ilgili kandırmaca yaptığını belirten CHP'li İnce, ''Yazmışlar 'üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçiyormuşuz.' Breh breh çok büyük bir laf. Değerli hemşehrilerim. Bu memlekette üstünler kim? Milletvekilleri, bakanlar ve Başbakan. Şu toplulukta iki üstün var. Milletvekili arkadaşım Ergün Aydoğan ve ben. Polis buradaki herkesi gözaltına alabilir ama bizi alamaz. Niye çünkü bizim dokunulmazlığımız var. Peki, bu anayasa değişikilğinde dokunulmazlığın kaldırılması var mı? O zaman üstünlerin üstünlüğü devam ediyor. Bu bir kandırmacadır' dedi.

''BU NASIL POZİTİF AYRIMCILIK'

Şehit aileleri ile gazilere pozitif ayrımcılık yapılacağı şeklindeki açıklamaları da bir başka kandırmaca olarak değerlendiren İnce, ''Bakın bunu biraz açalım. Şehit aileleri ve gaziler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldiler. O insanları kapıda polis nezaretinde püskürtüler. Şehit aileleri ve gaziler meclise giremedi. Toplattılar o insanları, ellerinde bayraklar vardı, TBMM'ye giremediler. Televizyonlarda bunları izlemediniz mi? İktidar şehit ailelerine ve gazilere pozitif ayrımcılık istedi de biz mi karşı çıktık. Onlar başımızın üstündedir, onlar bize emanettir' diye konuştu.

İnce sözlerini şöyle sürdürdü: ''Kadınlara pozitif ayrımcılık getirecekmiş. 'Kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum' diyen Başbakan değil mi? Çocuklara pozitif ayrımcılık getirecekmiş. Bu ülkede bir milyon çocuk sokaklarda yaşıyor. 230 bin çocuk ilköğretim çağında okula gidemiyor. Anayasadan dolayı mı okula gidemiyor bu çocuklar. Biz, bu engeli mi kaldırıyoruz. Hayır. Engellilere pozitif ayrımcılık getiriyormuş. Bu ülkede insanların yüzde 12'si engellidir. Kamuda 53 bin engelli kadrosu boştur. Anayasa engel onun için mi bu engellileri işe almıyor. İktidar istese yarın sabah bu kadroları doldurur. Niye 53 bin kadro boş. Bunlar kandırmacadır.'

Muharrem İnce Balıkesir'de kısa süre dinlendikten sonra Susurluk'a geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir - Muharrem İnce ´Ampulu Patlat Da Gel, Altı Oku Yakana Tak Da Gel´ Chp Milletvekili Muharrem İnce: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement