Bandırma Balıkçı Barınağı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bandırma Balıkçı Barınağı Açıldı

Bandırma Balıkçı Barınağı Açıldı

Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım Son Yirmi Aydır Dördüncü Kez Balıkesir İlindeydi.

26.02.2011 14:40  Güncelleme: 14:42

Bandırma Balıkçı Barınağı Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın katılımı ile Bandırma İlçemiz- Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen tören ile açıldı.

Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım, Balıkesir Valisi Yılmaz ARSLAN, Balıkesir Milletvekilleri A. Edip Uğur, Cemal Öztaylan, Ayşe Akbaş, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, daire müdürleri ve protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleşen Bandırma Balıkçı Barınağı açılış töreninde katılımcılara hitap eden Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir ve ilçelerinde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında kısa bilgiler verdikten sonra bu hizmetlerin gerçekleştirilmesi için her türlü katkıyı sağlayan başta Sayın Başbakanımıza, ilgili bakanlarımıza, yetkililere teşekkür etti. Bandırma Balıkçı Barınağının balıkçılara bol kazanç getirmesi temennisinde bulundu.

Bandırma Balıkçı Barınağı açılış töreni nedeni ile bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım;

"2 yıl önce Balıkesir'i ziyaretimde Balıkesir ve Bandırmada çalışmalarımızda biraz geri kaldık demiştik ama 2 yıl içerisinde işlerimizin çoğunu toparladık, en kısa zamanda da tamamlayacağız.

Balıkesir- Havran arasındaki o yolu yıllar önce kullandığımda, o yolun bir an önce yapılması gerektiğine karar vermiştim ve eğer bir gün imkanım olursa ilk önce bu yolu yaparım demiştim. İlk sıraya o yolu koyamadık ama bugün temelini atacağız, inşallah en kısa zamanda da tamamlarız. Balıkesir Körfez Havaalanını yeniledik, uluslar arası bir havaalanı haline getirdik. Sadece yaz aylarında değil, yaz kış kullanılır bir hale geldi. Körfez'den Çanakkale'ye ulaşımı sağlayan yoldaki bölünmüş yol çalışmalarımıza bu yaz başlayacağız. Körfez-İzmir arasındaki bölünmüş yol çalışmalarını tamamlanma aşamasında. Bandırma- Çanakkale arasında 27 Km. hariç bölünmüş yol çalışmalarını tamamladık. Yazın asfaltlama çalışmasını da yaparak bu yolu da tamamlayacağız.

Kütahya yolunda da epey mesafe aldık, bu yoldaki çalışmalarımız da tüm hızı ile devam ediyor. Yine Balıkesir- Bigadiç yolu ve Batı Çevre yolunu da bu yıl tamamlayacağız. Yapacağımız çalışmalar tabiî ki sadece bunlar değil. Balıkesir'e yapacağımız çalışmalar var. Balıkesir artık sadece kuzey-güney bağlantısı olan değil doğu ve batı bağlantısı olan komşu illerle bağlanmış bir il haline gelecek.

Bandırma bir deniz şehri. Deniz şehri olması nedeni ile kıyı yapılarına önem vermemiz gerekiyor. Yapımına 1996 yılında başlanan Bandırma Balıkçı Barınağında ödenek ayrılmadığı için ciddi bir ilerleme olmamış. 1990 yıllarda Türkiye genelinde 37 adet Balıkçı Barınağı inşaatına başlandı. Ancak ödenek ayrılmadığı için bunların hiçbiri tamamlanamamış. Geçmişte başlayıp, yıllarca bitmesini bekleyen balıkçılarımızın bekleyişini sonlandırdık. Armutluda ve Kapıdağ yarımadasının etrafında irili ufaklı birçok balıkçı barınağı yaptık. Bütün bu çalışmalarımızın tek amacı var. Vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak, yaşam kalitesini yükseltmek.

Vatandaşı esas alan ve halkı yücelten bir anlayış ile çalışmazsanız bu eserlerin hiçbir ortaya çıkmaz. Bandırma Balıkçı Barınağı balıkçılarımıza ve Bandırmaya hayırlı-uğurlu olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek açılış gerçekleşti

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bandırma Balıkçı Barınağı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement