Batı Akdeniz İhracatı 500 Milyon Dolara Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Batı Akdeniz İhracatı 500 Milyon Dolara Ulaştı

Batı Akdeniz İhracatı 500 Milyon Dolara Ulaştı

Türkiye'de 2 yıldır en çok ihracat artışına sahip olan Antalya İhracatçılar Birliği, 28 Nisan itibariyle 500 milyon dolarlık ihracata ulaştı.

28.04.2014 15:23  Güncelleme: 15:26

Türkiye'de 2 yıldır en çok ihracat artışına sahip olan Antalya İhracatçılar Birliği (AİB), 28 Nisan itibariyle 500 milyon dolarlık ihracata ulaştı.

AİB Başkanı Mustafa Satıcı, 2 yıldır Türkiye geneli ihracat artışında ilk sırada yer alan Batı Akdeniz Bölgesi'nin, yeni bir başarıya daha imza atarak, 28 Nisan 2014 tarihi itibariyle 500 milyon dolar ihracata ulaştığını açıkladı. Satıcı, yılbaşından bugüne kadar AİB üzerinden yapılan ihracattaki artış oranının da yüzde 9 olduğunu kaydetti.

1 Ocak-28 Nisan tarihleri arasındaki ihracata bakıldığında amiral geminin yine yaş meyve sebze sektörü olduğuna işaret eden Mustafa Satıcı, 500 milyon dolarlık ihracatın 191 milyon dolarının bu sektöre ait olduğunu dile getirdi. Satıcı, yarım milyar dolarlık ihracata önemli katkılar koyan diğer sektörlerin 99 milyon dolar ile madencilik, 48 milyon dolar ile kimya, 28 milyon dolar ile toprak sanayi ve 26 milyon dolar ile ağaç-orman ürünleri olduğunu dile getirdi.

Yılın ilk 4 ayı tamamlanmadan ihracatçıların 139 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden AİB Başkanı Satıcı, "En önemli pazarlarımız olarak 90 milyon dolar ile Rusya Federasyonu, 40 milyon dolar ile Ukrayna, 37 milyon dolar ile Çin ve 26 milyon dolar ile Almanya sıralanıyor. Kısa sürede yakalanan bu başarıda emeği geçen tüm ihracatçılarımızı kutluyor ve yıl sonu hedefimiz olan 1.8 milyar dolarlık ihracata doğru emin adımlarla yürüyoruz" dedi.

BATI AKDENİZ İSMİ ONAY BEKLİYOR

Geçen hafta yapılan genel kurulda 'Antalya İhracatçılar Birliği' isminin 'Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği' olarak değiştirilmesi yönünde üyelerin oybirliğiyle verilen karar, onaylanması için Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ekonomi Bakanlığı'na gönderildi. Başkan Satıcı, TİM ve Ekonomi Bakanlığı'nın 10 gün içinde bu isim değişikliğini onaylamasını beklediklerini, onay sonrasında da birliğin isminin resmi olarak Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'ne dönüşeceğini açıkladı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batı Akdeniz İhracatı 500 Milyon Dolara Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement