BDP'li Bayındır Öcalan'a Ev Hapsi İstedi - Son Dakika
Güncel

BDP'li Bayındır Öcalan'a Ev Hapsi İstedi

BDP\'li Bayındır Öcalan\'a Ev Hapsi İstedi

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 2001 Yılında Kaybolan Hadep Yöneticileri İçin Düzenlenen Yürüyüşe Katılan Bdp Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır Abdullah Öcalan'a Ev Hapsi İstedi

25.01.2011 17:05

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 2001 yılında kaybolan HADEP yöneticileri için düzenlenen yürüyüşe katılan BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır Abdullah Öcalan'a ev hapsi istedi.

Bayındır, "Demokratik bir çözümünün yaratılması için Kürt halkı yıllardır adresi gösteriyor. Halkımıza büyük acılar yaşatan devlet ilk önce halkımızdan özür dilemeli. Daha sonra PKK lideri sayın Abdullah Öcalan'ın aktif siyaset yapabilmesi için ilk etapta ev hapsi uygulamasının başlatılması gerekiyor" dedi.

Silopi'de 25 Ocak 2001 tarihinde İlçe Jandarma Komutanlığı'na gittikten sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan dönemin HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ile İlçe Sekreteri Ebubekir Deniz'in kaybolmalarının yıldönümünde BDP'liler tarafından yürüyüş düzenlendi. Silopi'de 3 Haziran 2010 günü düzenlenen yürüyüş sırasında sıkılan tazyikli su nedeniyle düşüp uyluk kemiği kırılan BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, olayın ardından ilk kez geldiği ilçede koltuk değneğiyle yürüyüşe katılıp en önde yeraldı.

Yürüyüşe ayrıca BDP Şırnak İl Başkanı Abit İke, Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Süleyman Demirel İlköğretim Okulu önünde başlayan ve BDP ilçe binası önüne kadar süren yürüyüşte 'Hakikatleri Araştırma Komisyonunu kuralım failleri yargılayalım' pankartı, ile Tanış ve Deniz ile Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları taşınıp, PKK lehine sloganlar atıldı.

BDP İlçe binas önünde BDP üyesi Kamil Acar, basın açıklamasını okuyarak, olayın karanlıkta kalmamasını istedi. Acar, dönemin sorumluların hesap sorulmasını isteyerek, hükümetin tüm faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için raflar akaldırılan dosyaların yeniden açılması gerektiğini söyledi.

ÖCALAN'A EV HAPSİ

BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, yaptığı konuşmada Abdullah Öcalan'a ev hapsi uygulatılması başlatılmasını istedi. Hakikatler Komisyonu kurulmasını da isteyen Bayındır, şöyle dedi:

"Demokratik bir çözümünün yaratılması için Kürt halkı yıllardır adresi gösteriyor. Halkımıza büyük acılar yaşatan devlet ilk önce halkımızdan özür dilemeli. Daha sonra PKK lideri sayın Abdullah Öcalan'ın aktif siyaset yapabilmesi için ilk etapta ev hapsi uygulamasının başlatılması gerekiyor.Sayın Öcalan'ın demokratik özgürlükçü paradigmasını dikkate almayan politikaları halkımızın nezdinde çoktan iflasa uğramıştır"

Kaybolon Ebubekir Deniz'in 17 yaşındaki kızı Mevlüde Deniz, kayıplar için yazdığı şiiri okudu. Deniz,

"Babam bir Perşembe günü öğle yemeğine gelip dışarı çıktı. Biz zanettik ki babam çalışmaya gitmiş akşam ellerinde poşetlerle kapıyı çalacak. Ama gelmedi. Akşam oldu sabah oldu aylar,yıllar geçti hala babam gelmedi kapıyı çalmadı. Ben and içtim bu yolda, kardeşlik ve barış yolunda. Artık kimse çocukları yetim bırakmasın. Babasız çocuklar olmasın. Yetkililere sesleniyorum, benim babamın bir mezarı olmayacak mı? Ben babama ne oldu öğrenemeyecek miyim?" dedi.

BDP'liler 5 dakikalık oturma eyleminden sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li Bayındır Öcalan'a Ev Hapsi İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement