Belenbaşı Köyünde Senfoni Rüzgârı - Son Dakika
Güncel

Belenbaşı Köyünde Senfoni Rüzgârı

Belenbaşı Köyünde Senfoni Rüzgârı

Yüzlerce köylü senfoni orkestrasına eşlik etti.

13.07.2012 15:09

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'nin de katıldığı senfonik köy konserinde eğlenceli görüntüler ortaya çıktı.Yüzlerce köylünün katıldığı konser 2 saat sürdü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı ve uzun süredir devam eden "9 Köy bir konser" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler devam ediyor. İzmir'in birçok yerinde köylerde ve kırsal kesimlerde vatandaşlarla buluşan orkestra bu kez Buca'nın köylerine gitti. Buca İlçesi Kırıklar, Doğancılar, Karaağaç ve Kaynaklar gibi köylerden gelen vatandaşlar kiraz festivalinin yapıldığı Belenbaşı Köyü'nde buluştu. Senfoni orkestrasının eserleriyle eğlenen köylüler zaman zaman şarkılara eşlik etti, ritim tuttu. Yöresel müziklerin senfoni ile yoğrulduğu yeni uygulamada köylüler bazen kendini tutamayarak piste çıktı.

Yaklaşık 2 saat süren ve köy meydanında gerçekleştirilen konsere AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Belenbaşı Köy Muhtarı İsmet Belen ve çok sayıda köylü katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İzmir'in köylerinde devam ettirdiği etkinliğe başından bu yana öncülük eden AK Parti Milletvekili İlknur Denizli, köylülerin heyecanını gördükçe çok mutlu olduğunu söyledi. Denizli, "Türk müziğinin o güzel ezgileri senfoni orkestrası tarafından söylenince vatandaşlarımız çok daha fazla ilgi gösteriyorlar. Hepimizin kulağında olan, geçmişte duyduğumuz film müzikleri, kasetlerden dinlenen sözler burada yeniden kendisine hayat buluyor" dedi.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın yaptığı hizmetin çok anlamlı olduğunu da anlatan Denizli, "Senfoni orkestrasının verdiği konserleri artık sadece salonlarda 200-300 kişi dinlemiyor. Sanat, artık salonlardan çıkarak halka yayılmaya başladı. Bu işe ilk başladığımızda bu kadar ilgi göreceğini ve büyüyeceğini ben de tahmin etmiyordum. Anadolu Filarmoni Orkestrası Genel Koordinatörü ve Kurucu Müdürü Kenan Gökkaya ile yıllardır bunun hayalini kuruyorduk. Ama inanın bugün gördüklerim hayallerimizin de ötesinde, projeyi Anadolu'nun her tarafına yayacağız. Hedefimiz Anadolu'nun bütün köylerine gitmek.. Ama en önemlisi de çocuklarımızın ve gençlerimizin bu müziği tanıması ve sanatsal anlayışlarının gelişmesi. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belenbaşı Köyünde Senfoni Rüzgârı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement