Boyları Kadar Kolileri Van'a Gönderdiler - Son Dakika
Güncel

Boyları Kadar Kolileri Van'a Gönderdiler

Boyları Kadar Kolileri Van\'a Gönderdiler

Antalya’nın Demre ilçesinde anaokulu öğrencileri başlattıkları kampanya ile Van’daki Mustafa Necati İlkokulu için hiç kullanılmamış atkı, bere, eldiven, çorap, kırtasiye ve oyuncak topladı.

24.01.2014 13:35

Antalya'nın Demre ilçesinde anaokulu öğrencileri başlattıkları kampanya ile Van'daki Mustafa Necati İlkokulu için hiç kullanılmamış atkı, bere, eldiven, çorap, kırtasiye ve oyuncak topladı.

Boyları kadar kolileri çağırdıkları kargo aracına elleri ile taşımaya çalışan minik anaokulu öğrencilerine Başta Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman olmak üzere, Demre Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Demre Garnizon Komutanı Jan.Ütğm. Hasan Erdoğan, Demre İlçe Emniyet Müdürü Soner Yalım,Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal ile okul müdürleri ve öğretmenler yardım etti.

Toplam 945 parça hiç kullanılmamış çorap,bere,atkı ve eldivenin yanı sıra 200 parça da oyuncak ve kırtasiye ürününün toplandığı bilgisini veren Hacımusaoğlu Anaokulu Müdürü Aysel Özkan, projenin Hacımusaoğlu Anaokulu'nun öncülüğünde Değerler Eğitimi kapsamında Van Mustafa Necati İlkokulu ile birlikte gerçekleştirildiğini açıkladı.

Değerler Eğitimi içinde olan 'Yardımlaşma ve İşbirliği Değeri' için "Bin Yürek Bin Destek Projesi"ne okul aile birliği ile birlikte imza attıklarını kaydeden Okul Müdürü Aysel Özkan, Değerler Eğitimi Proje Kurulunun önce okul aile birliği ile işbirliği yaptığını daha sonra da gerekli olurları aldıktan sonra tüm kamuoyu projelerini paylaştıklarını belirtti.

Deprem şokunu yaşamış çocukları biraz olsun tebessüm ettirmek için böyle bir kampanya düzenlediklerini belirten Özkan, daha önce Antalya'da çalışmış ve şu anda Van'da çalışan meslektaşları ile iletişime geçerek orada yaşayan çocukların duygu ve düşüncelerini aldıklarını ifade etti. Okul öncesinde kırtasiye ve oyuncakların, ilkokul çağında olan çocukların da atkı, bere, eldiven ve çorapların Van'daki kardeş öğrencileri mutlu etmeye yeteceğine inandıklarını sözlerine ekleyen Özkan, "Demreli hemşerilerimizin nasıl yüce gönüllü olduklarını iyi biliyorum. Pek çok velimiz ekonomik olarak zor şartlar altında olsa da böyle bir projeye duyarsız kalmadı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

VANLI ANNELERİ GÖNÜL ELÇİLERİ UNUTMADI

Hedeflerinin belirlenen 874 çocuğu mutlu etmek olduğunu ancak 10 gün gibi kısa bir sürede toplananlar ile bu hedefi geçtiklerinin altını çizen Özkan, bu kargo ile Gönül Elçilerine de iki ayrı koli gönderildiğini belirtti. Amaçlarının yardımlaşma ve dayanışma değerini çocuklara benimsetmek, başkalarına yardım etme onurunu onlara yaşatmak ve akranlarının yüzünü gülümsetmek olduğunu söyleyen Okul Müdürü Aysel Özkan'ın yanı sıra okul öğrencisi 5 yaşındaki Naz Alatüfek de "Van'a içinde sevgi dolu koliler gönderiyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Boyları Kadar Kolileri Van'a Gönderdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement