Bursa, Yatırım Zincirine Bir Halka Daha - Son Dakika
Güncel

Bursa, Yatırım Zincirine Bir Halka Daha


Bursa, Yatırım Zincirine Bir Halka Daha

Çiftehavuzlar Spor Kompleksi ve Parkı Açıldı

21.02.2011 10:06

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Çiftehavuzlar Spor Kompleksi ve Parkı, törenle hizmete açıldı. Bursa'yı çağdaş bir kent haline getirmek için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kente vizyon katacak yatırımlarının devam edeceğini vurguladı.

Bursa'nın sporda da öncü bir kent olması için çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamak ve demiryolu altı bölgesine nefes aldıran bir meydan kazandırmak amacıyla yaptırılan Çiftehavuzlar Spor Kompleksi ve Parkı'nı hizmete açtı. Görkemli törene, Başkan Altepe'nin yanı sıra Devlet Bakanı Faruk Çelik ve AK Parti Bursa milletvekilleri Mehmet Emin Tutan, Ali Kul, Mehmet Tunçak, Mehmet Ocakden, Canan Candemir Çelik ve Bursa Valisi Şahabettin Harput ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, AK Parti İl Başkanvekili Cemalettin Torun, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yıllarca konuşulan tesis hizmete açıldı

Bursa'nın Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla daha da güzelleştiğini ifade eden Başkan Altepe, kentte ulaşımdan spora kadar her alanda çalışmalarını hayata geçirdiklerini söyledi. Bursa'nın nimeti bol, gözde bir şehir olduğunu söyleyen Başkan Altepe, "Bursa hızla büyüdü ve gelişti. Bu kentin çağdaş, yaşanabilir ve sağlıklı bir kent olması için yapacak çok şey var. Çiftehavuzlar, Fatih, Tuna ve Çirişhane mahallelerine hizmet veren 8 bin metrekarelik Çiftehavuzlar Spor Kompleksi ve Parkı'nın yapımı yıllarca çok konuşuldu. Bugün açılışını yaptığımız tesiste, halı saha, basketbol sahası, kafeterya, grup soyunma ve duş odaları, açık alan oturma grupları, süs havuzu, seyir tribünü, çocuk oyun alanı, eğlence grupları, yürüyüş yolları ve yeşil alanlar bulunuyor" diye konuştu.

"Bursa'da düğümler çözülüyor"

Bursa'nın tek parti iktidarının avantajını yaşadığını dile getiren Başkan Altepe, "Bursa'da düğümler çözülüyor. Söz verdik, Bursa çağ atlayacak dedik. Bunun da semeresini görmeye başladık. Halkın güveni ve desteği her gün artıyor. Siz bize güvendikçe biz de tüm gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu.

Bursa'da sporun geliştirilmesi adına yapılan çalışmalara da değinerek, bugüne kadar bu alanda 78 projenin başlatıldığını söyleyen Başkan Altepe, Bursa'da meydan oluşturma projelerine de ağırlık verdiklerini söyleyerek, "Çiftehavuzlar spor kompleksi ve parkı, demiryolu altı bölgesine güzel bir meydan kazandırdı" dedi.

Hizmet yağmuru devam edecek

Devlet Bakanı Faruk Çelik ise "Bursa'daki her hizmeti milimetrik olarak takip ediyoruz. İhtiyaçlar bitmiyor ve hizmetlerin de devamı gelecek" dedi.

Bakan Çelik, Bursa'ya yapılacak 3. Üniversitenin 'Orhangazi Vakıf Üniversitesi' olarak kurulması konusunun TBMM'de yasalaştığını da müjdeledi.

"Türkiye en huzurlu ülke"

Gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında hizmetlerin devam edeceğine işaret eden Bakan Çelik, "Yükümüz ağır, işimiz çok. Biz Türkiye'ye de Lübnan'a da Bosna'ya da sahip çıkacağız. Yeniden büyük Türkiye'nin oluşumu için çalışıyoruz. Haberleri izlemenizi öneriyorum. Göreceksiniz ki, dünyanın her yerinde ekonomik kriz devam ediyor, ayaklanmalar oluyor, hiçbir yerde huzur yok. Bu coğrafyada en huzurlu ülke Türkiye. Bu zor şartlarda Türkiye'de sağlanan istikrarın, dirliğin ve birliğin farkında olmalıyız" şeklinde konuştu.

"Gelecek günler daha da aydınlık olacak"

Vali Şahabettin Harput da Bursa'nın güzelliklerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladığı konuşmasında, "Bursa'da belediyelerin yaptığı güzel hizmetleri kutluyorum. Gelecek günler daha da aydınlık olacak" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise Büyükşehir Belediyesi'nin Osmangazi'de yaptığı yatırımların önemine değinerek, demiryolu altı bölgesinin daha da güzelleşmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Çiftehavuzlar Mahallesi Muhtarı Bilal Özen ile Fatih Mahallesi Muhtarı Şehadet Çetin de Çiftehavuzlar Spor Kompleksi ve Parkı'nın bölgeye hareket getireceğini söyleyerek, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından protokol, tesisin açılış kurdelesini keserek, futbol sahasında penaltı attı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa, Yatırım Zincirine Bir Halka Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement