Canlı Bomba Jandarma Aracına Çarpmış! - Son Dakika
Güncel

Canlı Bomba Jandarma Aracına Çarpmış!

Canlı Bomba Jandarma Aracına Çarpmış!

Pınarbaşı'da 1 polisi şehit eden PKK'lıların Göksun jandarma noktasında 1 uzman çavuşu yaraladığı ortaya çıktı.

25.05.2012 13:28  Güncelleme: 16:20

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde bu sabah Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristlerin düzenlediği intihar saldırısında polis memuru Ahmet Geben şehit oldu, ilk başta şehit olduğu bildirilen İsmail Elbistan ise hastanede hayata döndü ve yoğun bakıma alındı. Saldırıda ayrıca 3 terörist öldü, aralarında polis çocuklarının da bulunduğu 16 kişi yaralandı.

Pınarbaşı'nda intihar saldırısında bulunan teröristler, 06 E 1819 plakalı otomobille başka bir hedefe giderken, ilk olarak Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde fark edildi. Kahramanmaraş- Kayseri karayolunda yol kontrolü yapan jandarma ekibi, şüphe üzerine aracı durdurmak istedi. Ancak teröristler 'dur' ihtarına uymadı ve jandarma aracına çarparak kaçtı, kazada Uzman Çavuş Altan Çamkara yaralandı.

Çamkara, askerler tarafından götürüldüğü Göksun Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kahramanmaraş Şehir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan Uzman Çavuş'un hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.Kaçan aracın da yakalanması için jandarma ve polis peşine düştü. Sarız üzerinden 60 kilometre uzaklıktaki Pınarbaşı'na gelen teröristler, takipte olduklarını ve asıl hedeflerine ulaşamadan yakalanacaklarını anlayınca Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne intihar saldırısı için yöneldi.

Polis lojmanlarının da bulunduğu Emniyet Müdürlüğü önüne gelen otomobilden şüphelenen polisler, aracı durdurmak istedi. Bu sırada araçtan inen teröristlerden biri, polislere el bombasını attı, araçtakiler de ateş açtı. Çıkan çatışmada inmeye fırsat bulamadan yaralanan teröristler, son anda araçtaki patlayıcıları infilak ettirdi.

Yaralılardan durumu ağır olan trafik polis Mehmet Yaşar Koyuncu, ambulans helikopterle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Polis eşi Emine Işık ve 5 yaşındaki kızı Yağmur da ambulansla aynı hastaneye götürülerek tedavilerine başlandı. Yaralılardan 5'i ayakta tedavinin ardından taburcu edildi. Diğer 8 yaralı ise Pınarbaşı Devlet Hastanesi ile Kayseri'deki çeşitli hastanelerde tedavi görüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Canlı Bomba Jandarma Aracına Çarpmış! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement