CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı - - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Seçimlerin güvenli bir şekilde yapılması konusunda biz de kaygılarımızı paylaşıyoruz.

15.03.2014 15:16

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Seçimlerin güvenli bir şekilde yapılması konusunda biz de kaygılarımızı paylaşıyoruz. Ülke genelinde gelişen olaylara ilişkin provokasyon olasılığını göz önünde bulundurarak buradan halkımıza ve tüm kamu görevlilerine sağduyu çağrısı yapıyoruz" dedi.

Diyarbakır'da 3 gün süren seçim çalışmaların ardından partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Sarı, Batman, Siirt, Şanlıurfa ve Mardin'de de seçime yönelik çalışma yapacaklarını bildirerek, Diyarbakır'da yaptıkları çalışmaların verimli geçtiğini belirtti.

"Bölgede özellikle barış ile ilgili beklentinin bir kaygıyla perdeleniyor olmasıdır. Hükümetin bir barış süreci olarak başlattığı, ama sürdürmekten vazgeçtiği ya da kendi çıkarları doğrultusunda yönlendiremediği bir koşulda saptığı, saptırdığı bir alanın gerçek teminatı CHP'dir. CHP, barışı süreçlere yaymadan, hesaplara, çıkarlara kurban etmeden gerçekleştirecek olan ve barışın kurucusu olan bir partidir" diyen Sarı, barışın hiç kimsenin tekelinde olmadığını kaydetti.

Barışın halkın talebi olduğunu, halk tarafından talep edildiği sürece gerçekleşmesi zorunlu ve kaçınılmaz bir durum olduğunu anlatan Sarı, CHP olarak bunun farkında olduklarını söyledi.

Halkın barış, kardeşlik, eşitlik talep ettiğinin farkında ve bilincinde olarak bu konudaki yaklaşımlarını, tutumlarını ve politikalarını güçlendirdiklerini dile getiren Sarı, şöyle konuştu:

"Hükümetin bu aldatıcı, ikiyüzlü tutumunun bölgede artık karşılık görmediğinin ve bu konudaki kuşkuların da belirlendiğini gözlemledik. Seçimlerin demokrasiyi güçlendirecek bir araç, şenlik olduğu konusunda hepimizin ortak bir kanısı var. Ama öyle bir izlenim edindik ki, Diyarbakır'da bu konuda bir kaygı söz konusu. Seçimlerin güvenli bir şekilde yapılması konusunda biz de kaygılarımızı paylaşıyoruz. Ülke genelinde gelişen olaylara ilişkin provokasyon olasılığını göz önünde bulundurarak buradan halkımıza ve tüm kamu görevlilerine sağduyu çağrısı yapıyoruz. Seçime giden bu sürecin başbakanın tırmandırdığı gibi gergin, çatışmalı, şiddet dili kullanılan bir süreç değil, tam tersine demokratik düşüncelerin, hakların ifade edilebildiği, demokrasinin gereği olan toplantı ve gösteri özgürlüğünün serbestçe kullanılabildiği koşulların sağlama görevinin hükümetin sorumluluğundadır."

Toplumda kamplaşmanın önüne geçilmesi, şiddeti yaratacak dilin terk edilmesi, hükümet ve kamu görevlilerinin sorumluluklarının bilincinde davranması gerektiğini aktaran Sarı, bölgedeki temel konulardan birinin Kürt halkının demokratik hak ve özgürlükleri konusu olduğunu, bu konuda da CHP olarak açıkladıkları demokratikleşme bildirgeleri, demokrasiye ilgili saptamaları ve verdikleri yasa önergeleri ile ortaya koydukları tutumu halkla paylaştıklarını bildirdi.

Sarı, vatandaşların yaklaşan Nevruz bayramını da kutladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement