CHP'lilerden Kanal İstanbul Projesine Eleştiri - Son Dakika
Güncel

CHP'lilerden Kanal İstanbul Projesine Eleştiri

CHP\'lilerden Kanal İstanbul Projesine Eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Kanal İstanbul' projesini, "İstanbul'la daha fazla oynanmasının alemi yok.

27.04.2011 19:05

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Kanal İstanbul' projesini, "İstanbul'la daha fazla oynanmasının alemi yok. İstanbul'u daha fazla ucubeye, Frankenstein'a çevirmemize de gerek yok" diyerek eleştirdi. CHP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı ise proje kapsamında açılacak kanalın Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni olumsuz etkileyip, Türkiye'nin güvenliğini riske sokacağını ileri sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın yapılacak mitingi öncesi Balıkesir'e gelerek, son hazırlıkları gözden geçirdi. Kaleli, parti lokalinde, CHP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı'nın da katılımıyla bir de basın açıklaması yaptı. Gazetecilerin soruları üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açıkladığı Kanal İstanbul projesine de değinen Kaleli, "Tüm partiler, CHP'nin Aile Sigortası Projesi'nden o kadar rahatsız oldular ki daha çılgın projeler de gelebilir. Bu çılgın proje, ikinci bir İstanbul yaratmak ya da İstanbul'da ikinci bir boğaz yaratmak yerine keşke sektörel kümelenmelerle bölgesel kalkınmaları teşvik edecek proje olsaydı. Bir bakıyorsunuz Kayseri'ye deniz götürmeye çalışıyorlar, bir bakıyorsunuz ikinci bir İstanbul yaratmaya çalışıyorlar. Artık İstanbul'la oynanmamalıdır. İstanbul korunmalıdır" dedi.

"BAŞKA İstanbulLAR YARATMALIYIZ"

"İstanbul dünyanın en güzel kültür, sanat, tarih başkenti olmalı" diyen Kaleli, şunları söyledi:

"İstanbul'a daha fazla göçü teşvik edecek projeler uygulanmamalı. Tam tersi Anadolu'da, Doğu'da, Güneydoğu'da başka İstanbullar yaratılmalı. Anadolu'yu İstanbul'a boşaltmayalım, aynı refahı tüm Türkiye'de sağlayalım. İstanbul'la daha fazla oynanmasının alemi yok, İstanbul'u daha fazla ucubeye, Frankenstein'a çevirmemize de gerek yok. "

"GÜVENLİĞİNİ RİSKE ATAR"

CHP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı ise çılgın projeyi hukuksal açıdan değerlendirdi. Aynı zamanda uluslararası hukuk profesörü olduğunu belirten milletvekili Pazarcı, yapılması düşünülen kanal Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni olumsuz etkileyeceğini savundu. Pazarcı, kanalın açılıp, 'Yabancı ticari ve savaş gemilerinin geçişine istediğimiz gibi izin veririz' gibi bir düşence içine girilirse Türkiye'nin güvenliğinin risk altına gireceğini iddia etti. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'lilerden Kanal İstanbul Projesine Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement