Cilvegözü'nde Patlama: 7 Ölü, 30 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Cilvegözü'nde Patlama: 7 Ölü, 30 Yaralı

Cilvegözü\'nde Patlama: 7 Ölü, 30 Yaralı

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Reyhanlı Sınır Kapısı'nda bir otomobilin patlatıldığını açıkladı.

11.02.2013 16:30  Güncelleme: 16:36

Cilvegözü SINIR KAPISI'NDA PATLAMA; 7 ÖLÜ, 30 YARALI (2)

VALİ: BOMBA YÜKLÜ ARAÇ PATLATILDI

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Reyhanlı Sınır Kapısı'nda bir otomobilin patlatıldığını açıkladı. Olay yerine gelen Vali Lekesiz, patlatılan araç ve çevresinde inceleme yaptı, patlamanın Cilvegözü Sınır Kapısı'nın giriş kapısına yaklaşık 40 metre uzaklıktaki tampon bölgedeki park alanında meydana geldiği bildirildi.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Cilvegözü ile Suriye'nin Bab-al Hawa Sınır Kapısı arasındaki 4.5 kilometrelik tampon bölgenin Türkiye bölümünde meydana gelen patlamada ölü sayısının 8'e yükseldiği, ölenlerden de 3'ünün Türk vatandaşı diğerlerinin de Suriyeli olduğu, bunlar arasında canlı bomba bulunabileceği kaydedildi. Ölü sayısının 9 olabileceği de öne sürülürken, yetkililer henüz doğrulamadı.

Suriye'ye yardım götüren araçların da bulunduğu bölgede meydana gelen patlamada 28 kişinin de yaralandığı, yaralıların götürüldüğü Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındığı kaydedildi.

------------KUTU-----------

Akçakale'de 5 kişi ölmüştü

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, geçen yıl 3 Ekim'de Suriye tarafından atılan bir top mermisi sınırı aşarak Kazım Karabekir Mahallesi'nde Timuçin ailesinin yaşadığı eve isabet ederek patladı. Patlamada evin avlusunda bulunan Zeliha Timuçin ile kızları Hatice, Zeynep ve Ayşegül ile komşuları olan Gülşen Özer yaşamını yitirdi. 5 kişinin ölümünün ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, angajman kuralları çerçevesinde Suriye'ye yönelik obüs toplarıyla misilleme atışı yaptı. Yaşananların ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de Akçakale'ye gelerek incelemede bulundu. Suriye ile en uzun sınır hattına sahip olan Şanlıurfa'nın Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinde geçen Eylül ayından bu yana sınırı aşan mermiler nedeniyle aralarında çocukların da bulunduğu 30 civarında kişi yaralanırken, onlarca ve işyerinde de maddi hasar meydana geldi. - Hatay/ Reyhanlı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cilvegözü'nde Patlama: 7 Ölü, 30 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement